Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 21:36 2 456 38

Ясен Петров след резила срещу Литва: Никакъв проблем нямаше да затворя мача и да вземем точка

  • литва-
  • ясен петров-
  • българия-
  • резил-
  • северна ирландия-
  • треньор

Направихме всичко възможно футболистите да си изчистят главите, каза селекционерът на България

Ясен Петров след резила срещу Литва: Никакъв проблем нямаше да затворя мача и да вземем точка - 1
Снимка: БГНЕС

Чака ни тежка битка, но трябва да се опитаме да вземем победата. Това заяви селекционерът на България Ясен Петров на днешната си пресконференция преди утрешното домакинство на Северна Ирландия в световна квалификация от група С в зона Европа, предаде агенция БГНЕС.

„При нас напрежение като щаб не допускаме, направихме всичко възможно футболистите да си изчистят главите, утре ни предстои двубой, в който трябва да сме максимално мобилизирани“, започна старши треньорът на родните национали. Той отказа да коментира изказването на Стилиян Петров по-рано през деня, че един национален селекционер трябва да има планове, идеи, да знае как да работи с футболистите. „Няма да го коментирам, всеки има право на мнение – имам огромно уважение към добрите футболисти, това си е негово мнение. Мога да му пожелая само да е жив и здрав“.

„Да, не е лесно след такъв мач да вдигнеш отбора, при нас разочарованието като щаб беше много голямо, но животът продължава, трябва да сме позитивни, да дадем максимума от нас, да покажем едно различно лице и да не повтаряме грешките, защото от доста време не бяхме правили толкова груби грешки. Винаги правим ротации, при всички положения ще излезем по съвсем различен начин, в съвсем различен състав – надявам се идеята, която имаме, да проработи. Да, защо да не съм допуснал грешки? Направихме смени с цел да победим при 1:1 – това ни беше намерението, но не проработи. Никакъв проблем нямаше да затворя мача и да вземем точка – имаше два психологически моменти, когато изпуснахме дузпата и след това, когато искахме да победим след изравнителния гол“.

„Имахме анализ на това, което ние сгрешихме в Литва. Относно предстоящия Конгрес, искам да приключим с тази тема, казал съм си позицията. При всички положения, тези неща, които се пишат, влияят на футболистите – надявам се те утре да са силни и да покажат една добра игра. Ние горе-долу изградихме едно ядро, повикахме още един играч, без да звучи като оправдание, имаме контузени и наказани играчи, които са основни. Утре ще направим доста ротации, ще вкараме нови хора, надявам се това да доведе до успех. Той доста тежко преживя това нещо, но преди всичко сме хора, той има моята подкрепа и на колектива. На полувремето Киро беше там и аз пред всички казах, че всеки може да пропусне дузпа. Не съм казвал, че те ще се уморят – указанията бяха, че ако върнем рано гола, можем да обърнем нещата. Ние подкрепихме Митко Илиев, защото утре може да пропусне Киро, друг ден може да пропусне Тошко Неделев. Футболът е такъв – има грешка, но трябва да има и прошка. Хората не трябва да бъдат толкова негативни. Аз лично, казвам го като старши треньор, не му се сърдя“, добави още Петров по отношение на състоянието на Димитър Илиев след пропуснатата дузпа срещу Литва.

„Киро имаше проблем, на загрявката решихме, че ще играе – показа характер, този негов проблем го няма. Нямахме никаква мисъл да рискуваме който и да е играч. Изградили сме едно ядро, на което вярваме. Съжалявам, че загубихме, но ние искахме да спечелим, но това е част от пътя – вкарваме млади футболисти, утре ще дебютира още един играч за националния отбор. Пожелавам успех на всички, трябва да сме концентрирани и да зарадваме хората – да, не всеки път се получава, но това е част от пътя. Да, тежка загуба беше от Швейцария – още в 12-та минута предадохме мача, върнахме един гол, имахме една ситуация от корнер, но това беше тежка загуба. Мисля, че срещу Италия – това е един страхотен отбор, не смятам, че стояхме зле. Една дузпа, която предреши нещата, имаше мисля и дузпа за нас. Но ние не се оправдаваме, както не го направихме с изкуствения терен в Литва“.

„Не е станало кой-знае какво – ние опитваме, променяме, човек трябва да има търпение. Ние имаме нужда от време и търпение, ако ни го дадат. Ние ще направим всичко възможно да вдъхнем самочувствие на нашите мъже. Трябва да се продължи напред. Каквото съм казал, това е. Стоя зад думите си. Вратата на националния отбор е отворена за всеки, който се представя на добро ниво. Играчи като Ивелин Попов, ако ги извикаш, трябва да играят. Така сме преценили за състава, това е нашият избор за момента. Всички имаме лични проблеми, същевременно трябва да работим. Георги Шейтанов ще бъде на мача, има здравословни проблеми, не искам да го коментирам, не е редно да ги споделям с вас. Той е част от нашия екип и сме предани един на друг. Северна Ирландия е един стойностен отбор, утре ни чака много тежка битка – няма да е лек двубоят, но трябва да се опитаме да се противопоставим и да вземем победата“, завърши селекционерът на България.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 oставка бе клошар

    40 2 Отговор
    брадясал мазен немит клошар. Кви футболисти си избрал бе сельо
  • 2 Деян Икебаната

    36 1 Отговор
    А ние искаме да ви отворим широка вратата и айде. Само да не забравиш Перукан, Емо Тъпото и Лече.
  • 3 Стоян Александров

    35 1 Отговор
    Палячовци. Като БФС-то. Всички вън. И всичко да започне не ново и на чисто. С юношеския отбор. За да сме горди и дпстойни БЪЛГАРИ. БФС ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪН. И В ЗАТЯОРА.
  • 4 Киро Жарта

    36 0 Отговор
    Махай цялото сегашно БФС !!!!
  • 5 ЩЯЛ ДА ЗАТВОРИ МАЧА И ДА ВЗЕМЕ ТОЧКА

    35 1 Отговор
    ......„ТОЯ” ЗА ИГРА СРЕЩУ АНГЛИЯ ФРАНЦИЯ ИСПАНИЯ....ИЛИ ЗА ЛИТВА ГОВОРИ😤😤😤
  • 6 Нелогични брътвежи

    31 1 Отговор
    И какво голкова смело и мъдро нещо измисли, че при 1:1 вместо победа постигна загуба с 1:3
  • 7 В е л и к и я

    26 1 Отговор
    Толко много приказки след тая излагация се просто нелепи ...!
  • 8 гарга

    14 1 Отговор
    еми друго си е нула точки
  • 9 Пловдив

    16 1 Отговор
    Яшарчо, отиди си с поне малко чест, не чакай да бъдеш изхвърлен с краката напред!
  • 10 БГ фен

    7 0 Отговор
    Винаги, когато играе България залагам за тях, но този път ме разочароваха и само нашите ме издъни а и ми лиши ха от голяма печалба. Как може да не победи Литва, в момента сме пародия на отбор от татуирани момчета.
  • 11 Да бе

    3 0 Отговор
    На този няма ли да му сменят хапчетата или чакат Ковида да реши проблема?
  • 12 Абе

    5 0 Отговор
    Тази е за гонене , Локо Пловдив е на изпадане ,а Ясенчо ги взел половина в нционала
  • 13 От Ла/на - конфети не се прави !

    0 4 Отговор
    И от Гя! Ури - Патриоти !
  • 14 РЕЗИЛ

    6 0 Отговор
    СЪС ШУТОВЕ ДА БЪДЕ ИЗРИТЪН ТОЗИ НИКЪДЪРНИК.ПЪЛНА ОТКАЧАЛКА.КАДЪР НА ПИЯНИЦАТА.
  • 15 НеЗависими Българите Гя ! Ури

    1 3 Отговор
    Сами ще" Закопаят " държавата си , без враг отвънка ! Само гледай !
  • 16 Футболерин

    1 0 Отговор
    Вий пък като можете елате да ви видим в дискотеката кой е по по най

    Коментиран от #23

  • 17 България се РАЗКАПВА !

    5 0 Отговор
    Държавата ЗАГИВА ! Милиардерите бягат с парите навънка а опърпаните у нас, броят стотинки за хляб ! На избори отиваме - а какво избираме ! Избор - няма а в същност си е РОКАДА !
  • 18 Aнгличаните много правилно са

    2 1 Отговор
    Нарекли - Грабеж, Кражба с ВЗЛОМ : BURGLARY ! Каква интуиция ! Каква прозорливост ! Какво проникновение ! И нито милиметър ОТКЛОНЕНИЕ !
  • 19 Българи - звучи Гордо , или Страшно

    2 0 Отговор
    Недъгаво, Пошло, Посредствено , Подло , Измамно и ПОЗОРНО ! Първа радост е за мене ! Ще ми се да я я запеем всички тази песен , но нещо дави ме в гърлото !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Истината винаги се ПОТУЛВА !

    1 0 Отговор
    И се манипулира сподед - онова дето клати ФЕСА ! КЕЛЕПИРА ! А не Морала !
  • 22 И чакаме 30сет години

    3 0 Отговор
    ПРОСПЕРИТЕТ ?! След още 30 год. все по тоз Път - и държавата ще я НЯМЯ !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ти слуша ли кандидат президентската

    2 0 Отговор
    Реч на Валери Симеонов по Скат ? Булеварден интелектуалец , самоуверен самонадеец с интонация и вглъбинен поглен над облаците ! Пълен ДЕЛИТАНТ ! Без военно образование и познание по целите , задачите и предназначението на авиацията се "Изходи компетентно " по изстебителите ! А изстребителя е част от ПВО а не от Фронтовата авиация ! Валката неразличава Пържолата от Мухите а се Самосизира за държавен глава ! Пази Боже Сляпо да прогледа ! Унемей - Бездарник !
  • 26 Сега разбираш ли защо на Шипка , на

    1 0 Отговор
    3-ти Март и през Августовските тържества - Речите на нашите Първи Ръководители са някакси Неконкретни, Замазващи, Неясни - кой донесе Свободата на нашите Чорбаджии , които продължиха да Яхат Раята , още по-настървено ! Защото по турско за тази им дейност Султана плащал Златни Алтъни а след Освобождението - Алтъни ЙОК !
  • 27 Мънкат нашите видни Първенци в

    1 1 Отговор
    Своите речи ! И паметника и Храма - Шипка не е с наши пари ! Позора ни се премълчава, за да не ни Размаже като гниди !
  • 28 Българин да се наричам - първа радост ?!

    0 0 Отговор
    Представям се като Russian ! Пред Русия всички явно или тайно - " Заден " и респект !
  • 29 Иван Вазов и той надува " балони" !

    1 1 Отговор
    В негона епопея за славната Шипка , той също пише със " съображение " ! " Три дена младите дружини как прохода бранят ! " а от къде са сформирани, състав, командване , списъци - неизвестно ! Ни вест - ни Кост ! Само аз ли мисля тъй или и всички днешни и нявгашни ЧОРБАДЖИИ ?
  • 30 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    Абе, живи и здрави дет се вика...
  • 31 Декана на СУ " Кл. Охридски " и той

    2 2 Отговор
    Беше НЯМ до сега , но ето че и той сега - хукна за Келепир през глава ! Тези луди Филми ! Горко многострадалному Народу ! Герджиката е букова дъска и жив народен душманин !
  • 32 абе китаец

    2 0 Отговор
    ти ли говореше за 6 точки от двата мача или не? И как ги мислеше, от литва "о", а след това от С.Ирландия "6", така дават ли?
  • 33 ВЪН

    2 0 Отговор
    Махайте го този самоуверен и некадърен майна.
  • 34 слаб треньор

    1 0 Отговор
    Този беше слаб футболист, логично сега е и слаб треньор. Но иначе е хитър, нахален, пробивен, приспособленец. Да се връща във Филибелийско да сади красдтавици и домати и да ги продава на "Четвъртък-пазара".
  • 35 Валери

    1 0 Отговор
    Да се маха тоя и да сложим за треньор Николета, 100 пъти по добре:)))
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Всяка дума на тоз безхаберник показва незнание.Футболистите ти не могат и не знаят да играят в защита.Ти също не знаеш как ,но говориш!Литва ви скриха топката!Имаш една дуспа и един фал,от игра не можетеда вкарате!!На последно място ще отидете!Какви ги дъвчеш,как ще затвориш мач с футболисти ,които индивидуално отстъпват на опонентите си!Гледал съм мача,спри да говориш глупости!Пак ли за победа излизаш???Излез да не загубиш!М...да!
  • 37 не става

    1 0 Отговор
    Ясене ай довиждане Може би Китай трета лига
  • 38 И БФС И ТРЕНЬОРА И ИГРАЧИТЕ

    0 0 Отговор
    НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО !!! С ТОВА БФС ...ТОЛКОВА !!! НИКОГА НЯМА ДА КЛАСИРАТ НАЦ.ОТБОР ВА ГОЛЯМ ФОРУМ, НИКОГА !!!