Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 07:46 2 257 18

Ясен Петров: Предстоят ни добри дни, но ще има и тежки моменти

  • северна ирландия-
  • ясен петров-
  • българия-
  • футбол-
  • бфс-
  • бъдеще

Отбелязаха ни лек гол, призна селекционерът на България

Ясен Петров: Предстоят ни добри дни, но ще има и тежки моменти - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на България Ясен Петров остана много доволен след постигнатия обрат в домакинството на Северна Ирландия. Българите стигнаха до успех с 2:1 на Националния стадион "Васил Левски".

„Благодаря им на момчетата. Аз се радвам за тях, защото показаха характер. Направихме едно много добро второ полувреме. Радвам се за тях, защото мисля, че ни предстоят добри дни. Ще има и тежки моменти. Днес показаха характер и неслучайно сме спечелили точките, които бяхме взели досега. Не направихме добър мач в Литва, но без да се оправдаваме с изкуствения терен, на нашия стадион показахме друго лице“.

„Отбелязаха ни лек гол, но преди това Караджов спаси две много чисти ситуации, той направи много добър мач. Второто полувреме променихме някои нещо, сменихме схемата и нещата ни се получиха. Тодор отбеляза два хубави гола и можехме да вкараме още. Да подчертая, че това е много добър и силен отбор. Всеки може да провери къде играят техните играчи и съм радостен, че ги победихме“, посочи българският селекционер. „Винаги съм имал спокойствието. Аз работя за българския футбол, но има право да имам позиция и мнение. Поканен съм от това ръководство и като коректен човек винаги ще подкрепям тези, които са ме поканили“, заяви Петров.

Снощи България надигра Северна Ирландия с 2:1 у дома в двубой от група С на световните квалификации в зона Европа. Българите се поздравиха с втори успех в своята група след този над Литва отново на „Васил Левски“. Съставът ни събра актив от осем точки, с три повече пред четвъртия тим на Северна Ирландия. В другия мач от групата, Швейцария разби Литва с 4:0 като гост и се изравни с лидера Италия – и двата тима имат пот 14 точки. За България предстои гостуване именно на швейцарците в последен мач от квалификациите на 15 ноември, докато Северна Ирландия завършва с две домакинства на Литва и Италия съответно на 12 и 15 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да се коркаш Ясене

    13 3 Отговор
    Щом слушаш Боби, всичко ще ти е наред. Поне още 2-3 мача! Поне ще си оправиш визитката!

    Коментиран от #17

  • 2 Чичовото

    17 3 Отговор
    Епохално. Голяма победа, над Северна Ирландия в София. Сега не можем да осъзнаем значението на този грандиозен успех, ще го оценят идните поколения. Браво клошар. Браво и на Перукан, защото преди всичко заслугата за състоянието на Българския футбол е негова.

    Коментиран от #11

  • 3 Тред

    10 3 Отговор
    Оставка веднага, палячо!

    Коментиран от #8

  • 4 фен

    12 2 Отговор
    И да се оправдаваш , и да не се оправдаваш , като весталка-девственица свършената работа значи класиране , а в нашето очаквано некласиране няма дори интрига. Няма дори - Бяхме на косъм , Няма взехме си важните мачове в които трябва да се ПОБЕЖДАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. От този опашкарски мач в дъното на таблицата без никакво значение , се направи капитал . Този и поредният цикъл ще бъдат опропастени , после друг ще дойде , ще подмладяваме с какво ? Една Македония се класира на европейско , държави които ги нямаше на футболната карта също . Държави джуджета ни пишат тройка за участие . Оправете си първо държавата , да има база . После спрете корупцията в клубовете при селекцията на футболистите . Ограничете достъпа на чужди футболисти . И рязко намалявате заплатите на недоказалите се недоразумения , само премии за свършена работа .

    Коментиран от #7

  • 5 Кински

    11 2 Отговор
    Пак ще говорим след мача с Швейцария .дали ще е от добрите дни, шамшал
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 любител

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "фен":

    абсолютно си прав аман от некадърници ламтящи само за пари. каквито играчите такъв треньор и ръководство начело с тоя ненаситен лапач перуката който се изкара най големия футболен капацитет. за това от толкова години нямаме свястен национален отбор. боклуци.

    Коментиран от #12

  • 8 Миш маш

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тред":

    И да го махнат Ясен кой ще сложат.Никой не иска да застане начело защото няма добри и качествени футболисти .Това е положението вьв момента вижте кьде играят нашите национали и си направете сметка.

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дани

    6 0 Отговор
    Ясен ни е ясен.
  • 11 Засрамете се

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Чичовото":

    Да Михайлов е виновен и за глобалното затопляне. Да питам колко футболиста имаше вчера от водещите отбори ЦСКА София и Лудогорец? Отговора е Турицов който е от школата на Литекс и Десподов от школата на Пирин!!!! А от скромният Левски който е 11 в класирането имаше две момчета от тяхната школа. Та ЦСКА феноете толкова сте жалки че вече не се радвате на победите на националният щото вие нямате играчи там. Защо ли Ясен не взема в национала Бусато, Кери, Баи, Кайседо и другите ви играчи. Засрамете се преди да плюете погледнете вие какво дадохте за национала ако не ви е срам.
  • 12 Такъв е живота

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "любител":

    Отиди ти да играеш като не си боклук! Това могат играчите това играят. Това си е технят живот техните пари. Това ни е класата реално с тези футболисти ама Бербатов щял да дойде и щели сме да се класираме той ли ще играе на терен? Крушарски много добре го каза днешните родители имат по-големи амбиции от децата!!! Обаче това е техният живот като не искат не искат.
  • 13 Това е

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Миш маш":

    Само за статистиката:
    Христо Стоичков, Станимир Стоилов, Лотар Матеус, Любослав Пенев, Петър Хубчев, Красимир Балков, Георги Дерменджиев кой още?
    Някой иска да се мерим с Швейцария ОК ама Юнг боис би Манчестер и играе в ШЛ. Това са ни възможностите. Един ден ФК дано да имат пари и да наблегнат и на свои футболисти обаче никой не може да се меси на частни клубове.

    Коментиран от #14

  • 14 Фен

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Това е":

    Това което прави в момента треньора на националният ни отбор , е не да ги тренира , те правят това в клубовете , не толкова да мисли тактиката , а да служи като буфер между общественото недоволство и крехките раними души на футболистите , тоест да поема вината , критиките обидите . В национала няма как да дойде повече голямо име за треньор , щото няма да издържи , а Ясен е добро момче и поема , но докога ?

    Коментиран от #15

  • 15 Дотогава

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Фен":

    Докато го изгонят. Не свършва света с това. Всичко трябва да тръгне от футболистите, в тяххната глава трябва да влезе, че каквото правят за себе си го правят. Крушарски днеска каза супер мъдра мидъл:Днешните родители са по амбициозни от децата им. А децата не искат да се развиват.

    Коментиран от #16

  • 16 Фен

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дотогава":

    Точно така е .Стратега от Мировяне трудно съставяше пълно изречение , и само най-близките му разбираха какво иска да каже , но успехи много , когато имаш под ръка добър материал , остава да ги наредиш , и да им свалиш напрежението . Кой да сложи Ясен на мястото на Балъков , айде кажете.
  • 17 Мемори

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Няма да се коркаш Ясене":

    На 12 октомври 2002 година "Васил Левски" се тресеше. 42 хиляди бяха в екстаз след головете на Стилян Петров и Бербатов. Малко преди това националният отбор бе сломил Белгия в Брюксел, а с победата над Хърватска с 2:0 оглави групата по пътя към последното класиране на голямо първенство. Президентът на Републиката Георги Първанов влезе в съблекалнята и поздрави играчите...

    Точно 19 години по-късно на 12 октомври 2021-ва националите отново играеха квалификация, а обстановката на националния стадион бе като в Дома на покойника. Часове по-рано България бе загубила един много по-важен мач. Поредният, но не и последен. В Зала 1 на НДК 241 делегати бяха прочели присъдата на футбола ни. Те проиграха съдбата на още няколко поколения млади момчета, които мечтаят да се занимават с футбол. Повечето от тези чичковци нямаха сили дори да стигнат до Националния стадион, за да видят обрата срещу Северна Ирландия. Преди точно 19 години те сигурно са подскачали като обезумели при гола на контузения, но стиснал зъби Бербатов, а сега дюдюкаха и го питаха кой е. И дори президентът Радев отказа да седне в ложите, за да не е близо до онези от тях, които по задължение бяха изпратени на стадиона, за да представляват новото, старо ръководство.

    Коментиран от #18

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мемори":

    Митко е примадона-интересчия...
    Забравихте ли, как Бербатов си тръгна от терена най-демонстративно по средата на мача ни със Сърбия???