Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 09:38 4 472 3

Трагичен инцидент разтърси руския спорт

  • кънки-
  • кънки на лед-
  • камион-
  • русия-
  • спорт-
  • състезател-
  • шампион-
  • руслан захаров-
  • хабаровск

Трагичната смърт на Руслан е голям удар върху спортната общност на града, региона и цялата държава

Трагичен инцидент разтърси руския спорт - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На 10 октомври Руслан Захаров загуби живота си. В ранната неделна утрин след рождения си ден 23-годишният кънкобегач от националния отбор на Русия по бързо пързаляне с кънки на дълга писта излиза да потича малко. Така и обаче не се завръща у дома след фаталния джогинг, предаде БНР.

Руслан Захаров намира смъртта си в Хабаровск. По предварителна информация на разследващите случая, златният медалист от световното първенство за юноши, носителят на Световната купа за юноши по кънки бягане и многократен победител в шампионата на Русия, е бил ударен от камион в 6:10 часа сутринта на 10 октомври. Инцидентът е станал на на улица „Карл Маркс“. Там тичащият край пътя Руслан е бил блъснат от Toyota Dyna, управлявана от 26-годишен шофьор. Трагичната смърт на Руслан е голям удар върху спортната общност на града, региона и цялата държава.

Според треньора на Руслан - Евгений Панкратов, кариерата на Захаров започва в спортното училище в Хабаровск. "Той дойде в нашето училище за олимпийски надежди. В началото тренираше едновременно хокей и бързо пързаляне с кънки . За Бога, той е само на 23 години. Смъртта му за мен идва като пълен шок. Здрав, прав човек над два метра и изведнъж го няма вече."

В резултат на пътния инцидент кънкобегачът получава множество сериозни наранявания - контузии в областта на гърдите, торса и крайниците, както и мозъчна травма. Въпреки че Захаров е хоспитализиран в най-доброто неврохирургичното отделение в района, той губи битката за живота. Жалко е, че не само в България, но и в Русия толкова често пешеходци си отиват поради невнимание или груби нарушения на правилата за движение по пътищата от шофьори. Трябва да се има предвид, че водачът на колата, блъснала Руслан, не е притежавал шофьорска книжка категория С, но в същото време спокойно е управлявал камиона. По случая вече е започнала проверка по член 264 от трета част на Наказателния кодекс на Руската федерация - „Нарушение на правилата за движение и управление на превозни средства, довело до смърт на човек по непредпазливост“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е много

    3 0 Отговор
    Ясно защо се споменава България !!!!? Бог да прости човека .
  • 2 6A13TT

    8 1 Отговор
    Миче, преди да пишеш глупости, пусни в гугъла едно търсене за Toyota Dyna и помисли, дали е камион и дали ти трябва C категория за него.
  • 3 Маро ко стааа

    1 0 Отговор
    Спиш ли