Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 19:45 1 872 1

Млад белгиец от Лестър заби 4 гола на Спартак Москва в трилър със 7 попадения

  • патсон дака-
  • лестър-
  • спартак москва-
  • лига европа

Англичаните трябваше да наваксват пасив от 2 гола през първата част

Млад белгиец от Лестър заби 4 гола на Спартак Москва в трилър със 7 попадения - 1
Снимка: БГНЕС

Спартак Москва и Лестър Сити си спретнаха истински футболен трилър с цели 7 попадения в своя изнесен мач от групите на Лига Европа, а младият белгиец Патсон Дака вкара внушителните 4 гола във вратата на „московчани“.

Срещата започна кошмарно за „лисиците“, като те трябваше да наваксват пасив от два гола, благодарение на неубедителните намеси на Каспер Шмайхел, който рядко попада в толкова неудобни ситуации. Датчанинът се подлъга при удара на Соболев, който рикошира леко в гърба на бранител в синьо, а след това при удара на Ларсон не демонстрира нужния рефлекс, за да спре топката, която лети в средата на вратата му.

Току преди почивката Дака се възползва от добро подаване на Келеши Ихеаначо, за да остави отбора си в срещата, но едва ли някой е предполагал, че нападателят ще наниже още три на Александър Максименко. Комбинацията с нигериеца бе повторена в 48', а хеттрикът беше оформен след по-малко от 10 минути. Лятното попълнение на Лестър влезе в историята, като единственият играч с четири попадения за клуба в евротурнирите в 79'.

Интригата отново бе възстановена малко преди края, когато Александър Соболев вкара второто си попадение в срещата, но силите на „московчани“ не стигнаха за още по-драматичен завършек.

Така Лестър Сити записа първа победа в Европа за сезона и превърна реваншите в група C в изключително напрегнати до самия им край.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ КУРТИ

    6 0 Отговор
    Като гледам 100% е чист белгиец . Много скоро цяла Европа ще стане мешана скара , и 80% черен врат .