28 Октомври, 2021 08:30 7 769 18

Прогноза: Борислав Михайлов пада от власт до Коледа

  • борислав михайлов-
  • бфс

Очертани са и възможните сценарии

Прогноза: Борислав Михайлов пада от власт до Коледа - 1
Снимка: БГНЕС

„Дните на президента на БФС Борислав Михайлов начело на поста все повече изглеждат преброени“ - това написа Велизар Антов в своя публикация за Nov Sport, прогнозирайки края на ерата „Михайлов“ в българския футбол.

Сценариите за това са два - отказ на Търговския регистър от вписване на преизбрания президент или свикване на нов извънреден Конгрес след внасяне на нужните подписи от футболните клубове.

Казусът около изминалия Конгрес на 12 октомври продължава да е водеща тема в родните футболни среди, защото с все по-голяма увереност може да се твърди, че правилата за избора не са спазени. 483-ма делегати от футболните клубове се регистрираха за участие, от които 241 дадоха гласа си за Михайлов. Това е с един глас по-малко от официално обявените 242 гласа, които са нужни за избор на нов президент още на първи тур. Вместо това организаторите обявиха преизбирането на президента, като се позоваха на факта, че 3 делегати не са упражнили правото си на глас. Спорът сега е дали техните гласове ще бъдат зачетени под някаква форма или ще бъдат извадени от списъка с имащите право на глас.

От изданието твърдят, че при обявяването на вота за невалиден ще бъде организиран нов Конгрес, но с назначени служебни организатори, тъй като оставката на Борислав Михайлов бе гласувана и приета с единодушие на 12 октомври.

Съществува и стандартният вариант за смяна на ръководството и той е чрез свикване на пореден извънреден Конгрес със събирането на подписи от 1/3 от клубовете у нас. Смята се, дори, че този процес е стартирал, за да не се губи време.

Ако събитията се стекат по този начин, тогава е прекалено вероятно да видим още един Конгрес за нов президент на БФС още преди Коледа.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 русенец

    30 6 Отговор
    С тиквите в спорта е лесно да се разделиш, ама тези в политиката са със здрави корени и са непоклатими.
  • 3 дзверо

    46 5 Отговор
    Дано този пияница си отиде, а с него и Никиту да се махне от Левски! Време е!

    Коментиран от #7

  • 4 UFO

    33 0 Отговор
    Старите муцуни отдавна се изгубиха в прехода . Хванали са се , като удавници за сламка алчните некадърници. А какво научих за Красен крадлев тези дни ….. Горките ни млади спортисти .
  • 5 Съдбоносно рещение?

    0 2 Отговор
    На кой "вдига" хлява на полицата и на кой в ръцете даво "хляба и сиренето". Падане или "вдигане" по време на съвременна "чума" covid-19, си е чист "пир по време на чума". Дори феновете на "Левски" да са 1 милион, пак са 1/7 от нас. Или казано директно "Буря, в чаша вода"!
  • 6 Пружинка

    5 7 Отговор
    Точно така всеки 6 месеца конгрес а Бербатов ще си пече ду...то на Карибите и ще остави адвокатите на ГЕРБ да си свършат работата. А на Бербатов не му ли хрумна да поработи малко за БГ футбола докато чака? Пирин има нужда от помощ, а Гришата щом смята Бербатов за велик ръководител може да го направи спортен директор!! Обаче женчото аристократ е под достоинството му да бъде нещо под ПРЕЗИДЕНТ. Срамна работа как група ритнитопковци им порасна толкова работата, че не искат да се учат а мислят че всичко знаят. Ясно е че зад гърба им Красен Кралев и ГЕРБ им навива пружинката.
  • 7 Левскар

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "дзверо":

    Бре бре бре толкова нагли станаха ЦСКАрите че чак казвате кой да е на вратата на Левски???!!!! А да го пратим в концлагер не искате ли, смешници.

    Коментиран от #8

  • 8 дзверо

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левскар":

    АЗ СЪМ ЛЕВСКАР! А ти е крайно време да свалиш сините очила и да погледнеш реално нещата! Аз за разлика от Раев и такива като теб, НЕ ПОДКРЕПЯМ този пияница и дебелото му свинче...пардон синче!

    Коментиран от #9

  • 9 Левскар

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "дзверо":

    Я се разкарай от тука Левскар бил, то се вижда че си петолъчка. Левскарите сме твърдо зад Сираков, Стоилов, Ивков, Боримиров. Вашият вожд Стоичков в същата ситуация присто ви фалира, а ние ще живеем завинаги. Разликата между Левскарите и вас е от земята до небето.

    Коментиран от #11, #13, #16

  • 10 Батето

    3 0 Отговор
    Перукан не става за нищо.
  • 11 дзверо

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Левскар":

    Аз съм бил Левскар още когато ти си бил на баща ти в бъдещите планове! Имаш ли право да говориш от името на всички Левскари!? В моя град никой Левскар не подкрепя Михайлов! За другите които изброяваш, не съм казал лоша дума! Промяна трябвало, ама не могъл да си развали приятелството с Перуката...това звучи ли ти като човек, който мисли за Левски!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дзверо

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Левскар":

    Погледни как те оценяват хората, а погледни моите и ще разбереш колко те подкрепят хората.

    Коментиран от #15

  • 14 Левскар

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "дзверо":

    Да мисля за Левски и подкрепям Сираков абсолютно. Колко трябва да си прост да плюеш по него, човек който получи отбора на практика фалирал! Също ако трябва да сравнявам Михайлов и Бербатов на 100 процента съм зад Михайлов. Бербатов е предател зарязал националният отбор в най-трудните дни и е без един ден стаж като управленец, вземете си го в ЦСКА ще ви направи шампиони в КЕШ. А дори и ЦСКАр ако си на години не би се обръщал към Михайлов с ПЕРУКА това показва колко ти е акъла ЦСКАр от Етрополе. А Ники защо обиждате идея си нямам?
  • 15 Левскар

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "дзверо":

    Аз от ЦСКАри подкрепа не искам. Вие дори и шампиони да станете няма да се радвате щото Левски не фалирал, жалки сте. Хайде слагайте минуси щом това ви прави щастливи, Левски е жив и е Левски а на ЦСКА София Етрополе Литекс.

    Коментиран от #17

  • 16 Разбира се

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Левскар":

    и също като Раев сте изуй гащи.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Това не е истинският ЛЕВСКИ !

    3 0 Отговор
    Това е отбор кошаревски !
    Гербави бичмета и келемета !
    ЛЕВСКИ значи СВОБОДА !