Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 19:50 2 680 4

Тимът на Барселона направи "страхотна" глупост

  • барселона-
  • селта виго-
  • ла лига-
  • 3:3

Каталунците не успяха да спечелят мач, в който водеха с три гола

Тимът на Барселона направи "страхотна" глупост - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Барселона претърпя огромен срам, профуквайки аванс от 3:0 срещу Селта Виго, за да може двата тима да завършат при резултат 3:3 в пореден двубой от съботната програма на 13-тия кръг на Ла Лига. Ансу Фати беше точен за гостите още в 5-та минута. Серхио Бускетс удвои аванса в 18-та минута. 16 минути по-късно Мемфис Депай също вкара. Яго Аспас върна един гол за домакините в началото на втората част. Нолито направи последните 15 минути на мача много интересни, а Яго Аспас буквално смълча гостите секунди преди финалния съдийски сигнал.

Двубоят започна двуостро, като Барса успя да вкара още в 5-та минута, с първата си атака в мача. Жорди Алба изведе Ансу Фати, който се справи с вратаря Дитуро, за да даде ранен аванс на гостите.

"Блаугранас" продължиха да са доминантния тим на терена и в 18-та минута те стигнаха до втори гол. След продължителна атака Серхио Бускетс откри пространство на границата на наказателното поле и стреля прецизно, преодолявайки Дитуро за 2:0.

Докато домакините отчаяно се опитваха да се върнат в мача, Барса успя да се възползва от поредната пробойна в защитата им и да стигне до класически аванс. След нова асистенция на Жорди Алба Мемфис Депай се оказа на точното място, за да направи резултата 3:0.

Съвсем малко не достигна на Фати да довърши съперника с четвърто попадение в 38-ата, но шутът му излезе в аут. Точно преди паузата обаче талантливият нападател получи нова травма, заради която беше заменен. Вероятно става дума за разтежение.

В първите минути на второто полувреме домакините започнаха със силен натиск и стигнаха до попадение. След атака по фланга и опасно центриране, Яго Аспас се оказа най-съобразителен и успя да преодолее Тер Стеген за 1:3.

В следващите минути Селта продължи да е по-активният тим и в 69-та минута домакините си помислиха, че са върнали още един гол. Нолито отбеляза хубав гол, който обаче беше отменен заради игра с ръка.

Само 5 минути по-късно обаче домакините успяха да заплетат сценария още малко на "Байладос". Нолито се възползва от асистенция на Франко Черви, а в този случая нямаше и кой да му пречи по пътя към попадението за 2:3.

Последните секунди се оказаха истински кошмар за Барса. Яго Аспас беше намерен н границата на наказателното поле от Хави Галан и с мощен удар разстреля Тер Стеген за крайното 3:3.

По-рано през деня пък Еспаньол надви Гранада с 2:0, в момента играят тимовете на Депортиво Алавес и Леванте, а по-късно тази вечер, от 22:00 часа българско време, Реал Мадрид приема Райо Валекано на "Сантиаго Бернабеу".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненския

    11 1 Отговор
    Хахаха. Пълни шматки.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ггтжг

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Варненския":

    А ти какъв си бе?
  • 4 Komapak

    0 0 Отговор
    С толкова пари, толкова....