Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 18:25 1 349 1

Драма в Кърджали: В мач с пет гола Арда триумфира срещу Ботев (Враца)

  • арда-
  • ботев (враца)-
  • 3:2-
  • efbet лига

В 93-ата минута резервата Тонислав Йорданов вкара с техничен шут в долния десен ъгъл за крайното 3:2

Драма в Кърджали: В мач с пет гола Арда триумфира срещу Ботев (Враца) - 1
Снимка: ПФК Арда

Гладиаторска 94-минутна битка, красиви голове, две груби грешки на новоизлюпен национал и гол в последните секунди. Такъв бе сблъсъкът от 14-ия кръг на efbet Лига между отборите на Арда и Ботев (Враца), който завърши 3:2 в полза на домакините от Кърджали.

Футболистите на Георги Чиликов взеха аванс от два гола след точни изстрели на Спас Делев (33) и Румен Руменов (46).

Груба грешка на новоизлюпения национал Алекс Петков доведе до дузпа за врачани в 51-ата минута, която бе реализирана от Дориан Бабунски, а отново таранът на гостите вкара за 2:2 в 54-ата минута.

При нарушението за 11-метровия наказателен удар реферът Радослав Гидженов спести директен червен картон на Петков, тъй като той задържа нарочно Матеус с две ръце, без да има намерение да играе с топката. А футболните правила са категорични, че в подобна ситуация се отсъжда дузпа с директно изгонване.

Гершката смути младия централен бранител на Арда. В 71-ата минута той извърши груб фаул в центъра на терена и този път бе изгонен с втори жълт картон.

Въпреки това домакините не се отчаяха, а двубоят започна да се играе атака за атака. В 90-ата минута гредата попречи на Ботев да осъществи пълен обрат след удар с глава на Георги Николов, а това положение се оказа решаващо за крайния изход на двубоя.

В 93-ата минута резервата Тонислав Йорданов вкара с техничен шут в долния десен ъгъл за крайното 3:2 и хвърли в екстаз съотборниците си и феновете на "сините".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан Азис

    3 1 Отговор
    Браво !