Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 20:15 6 517 3

Коронавирусът отне живота на петкратен европейски шампион

  • джудо-
  • самбо-
  • анатолий бондаренко

Близки признаха, че легендата е страдал и от няколко други заболявания, но COVID-19 е бил "последната капка", която е отнела живота му

Коронавирусът отне живота на петкратен европейски шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Петкратният европейски шампион по джудо и самбо Анатолий Бондаренко почина на 78 години от коронавирус.

Близки признаха, че легендата е страдал и от няколко други заболявания, но COVID-19 е бил "последната капка", която е отнела живота му.

Бондаренко е континентален първенец по джудо през 1964, 1965, 1969, 1970 и шампион на СССР по самбо през 1963, 1964, 1965, 1968, 1973, 1973.

Новината е поредната трагична за руския спорт, който загуби и двукратният олимпийски шампион по ски бягане Вячеслав Веденин, починал на 81 години в края на октомври.

Коронавирусът отне живота на петкратен европейски шампион


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И АЗ НА 78

    3 1 Отговор
    ЩЕ ИСКАМ ОТ СВЕТЕНАТА ВОДА ДА ПИЙНА И ДА ПОЖИВЕЯ ОЩЕ МАЛКО ДО 120
  • 2 Айде стига глупости

    6 2 Отговор
    Да на 78 години със придружаващи заболяваноя, можеше да живее още поне 100 години, ама лошия кромид го уби ка тая крехка възраст😂

    Коментиран от #3

  • 3 Mini Cooper

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Айде стига глупости":

    Така е,78 години са си достолепна възраст,но ако не беше короната тоя човек можеше да си поживее още няколко годинки дори и с придружаващи заболявания.Същото стана с баща ми,имаше проблеми със сърцето,но си пиеше хапчетата и си живееше човека.Хвана го короната и за 6 дни му изсмука всички сили.Да,и той беше на 74,но си живееше нормално,с короната обаче всичко свърши много бързо. Казах му да се ваксинира,но той не пожела.Ако беше ваксиниран е напълно възможно да беше го изкарал по-леко и да е жив още.Е,няма 100% гаранция,но беше възможно.