30 Октомври, 2021 10:12 11 056 2

Светът на спорта потъна в скръб

  • починал-
  • спорт-
  • михаил тихомиров-
  • самбо

Тихомиров беше шеф на централата в периода 1997-2004 г., а след това до смъртта си беше почетен президент

Светът на спорта потъна в скръб - 1
Снимка: БГНЕС

Светът на спорта потъна в скръб заради смъртта на поредния легендарен шеф. Бившият президент на Международната федерация по самбо Михаил Тихомиров почина на 84-годишни възраст, след като загуби продължителната битка със заболяване.

Тихомиров беше шеф на централата в периода 1997-2004 г., а след това до смъртта си беше почетен президент. Освен това беше почетен президент на Руския съюз на националните и неолимпийски спортове, както и почетен майстор на спорта по самбо.

Преди заеме шефския пост на Световната федерация по самбо, Михаил Тихомиров е уважаван треньор и съдия по бойния спорт. В периода 2001-2005 г. той е вицепрезидент на Руския олимпийски комитет.

Светът на спорта потъна в скръб


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    БОГ да го прости
  • 2 селтак

    0 4 Отговор
    covid- 19! Веднага да се напише!