Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 06:47 2 006 2

Нидерландия се класира на Световното (ВИДЕО)

  • световно първенство-
  • световни квалификации-
  • нидерландия-
  • катар 2022

Турция и Украйна отиват на баражите

След последните мачове от европейските квалификации за Световното първенство в Катар 2022 са известни десетте национални отбора, които директно си осигуриха билет за Мондиал.

Това са Нидерландия, Сърбия, Швейцария, Испания, Англия, Франция, Белгия, Дания, Хърватия и Германия, докато Турция и Украйна си осигуриха място в плейофите заедно със Северна Македония и още девет национални отбора (Португалия, Шотландия, Италия, Русия, Полша, Швеция, Уелс, Чехия и Австрия).

Снощи Нидерландците не впечатлиха в Ротердам, но стигнаха до победа с 2:0 над Норвегия, благодарение на голове на Стивън Бергвайн в 84-ата минута и Мемфис Депай в 91-ата минута. Този резултат който ги изведе до Мондиала и в същото време извади норвежците от играта, тъй като Турция стигна до победа с 2:1 срещу Черна гора за второто място в група G.

Франция победи Финландия с 2:0 като гост, за да осигури Украйна да бъде последният класирал се в плейофите след победата им с 2:0 като гост над Босна и Херцеговина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    1 1 Отговор
    НИДЕРЛАНДЕЦ С МНОГО ЗАТЪМНЕН ЦВЯТ. ПОЛОВИНАТА НИДЕРЛАНДЦИ СА ОТ ЦЕНТРАЛНА АФРИКА.

    Коментиран от #2

  • 2 не реви

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "покруса":

    Имат повече местни момчета. А афро-нидерландците са си техни граждани по рождение.
    Също отбортите им се справят чудесно в ЕКТ и печелят милиони, а 90% от играчите им са местни. Виж родните "грандове" - по 1-2 се мънбдахерцат, ианче селекциите им арзчитат изцяло на внос.