Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 09:17 3 036 0

Ето кои отбори се класират на Световното и кои отиват на бараж

  • световно първенство-
  • катар 2022-
  • световни квалификации

На 26 ноември ще бъде теглен жребий

Ето кои отбори се класират на Световното и кои отиват на бараж - 1
Снимка: БГНЕС

След изиграването и на последните квалификации в зона Европа, вече са ясни всички 10 победители в групите, които се класират директно за участие на предстоящото световно първенство в Катар през 2022 година. Вече знаем и отборите, завършили на вторите места в своите групи, които отиват на бараж. Към тях трябва да прибавим и двата най-добри тима от Лигата на нациите, които не се класираха през квалификациите, но също ще играят на баражите, в които ще се определят и последните три отбора, които ще намерят място на Мондиала.

На 26 ноември ще бъде теглен жребий, а 12-те тима, които са разделени на две групи по 6 тима - поставени и непоставени, ще бъдат разпределени в 3 групи по четири отбора. Там ще има два полуфинала в един мач, на които ще бъдат домакин тимовете, които са поставени. Ще има и отделен жребий, който да определи предварително домакините за трите финала.

Победители в групите, класирали се директно за Световното първенство:

Белгия, Хърватия, Дания, Англия, Франция, Германия, Сърбия, Испания, Швейцария и Нидерландия

Завършили на второ място:

Италия, Северна Македония, Полша, Португалия, Русия, Шотландия, Швеция, Украйна, Турция и Уелс

Класирали се за бараж през Лигата на нациите:

Австрия и Чехия

Поставени: Италия, Португалия, Русия, Швеция, Шотландия и Уелс

Непоставени: Украйна, Полша, Турция, Северна Македония, Австрия и Чехия

Полуфиналите от баражите ще се изиграят на 24/25 март 2022 г., докато трите финала, които ще определят последните представители от Европа, ще се изиграят на 28/29 март 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА