Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 10:08 1 644 6

Искали от Цунами да се откаже от прякора си

  • левски-
  • цунами-
  • вендерсон де фрейтас соарес - цунами

"Не приех. Аз самият ще бъда цунамито и искам да съм играч с това име”, казва през 2014 новият защитник на Левски

Искали от Цунами да се откаже от прякора си - 1
Снимка: levski.bg

Левски подписа официално с второ ново попълнение. „Сините” се подсилиха с бразилския ляв бек Вендерсон де Фрейташ Соареш, който носи прякора Цунами. 25-годишният бранител парафира за следващите два сезона и половина.

Как обаче е получил прякора си в Бразилия и защо са искали от него да го смени? Цунами разкрива любопитни подробности през 2014 година в интервю за „ge.globo.com”.

Тогава Вендерсон играе за Ремо и помага на отбора да спечели сензационно юношеската Купа на Сао Пауло. Защитникът бележи цели 4 гола, а отборът му се справя с тимове като Коринтианс и Сао Пауло. По време на мачовете Цунами се откроява както с играта, така и с прякора си. Бранителят е определен като „необичайните събития на турнира”.

„Дадоха ми този прякор още в началото в Ремо и ми хареса. Помага и защото името ми не е от най-красивите”, споделя 189-сантиметровият защитник.

Обяснението за прякора е толкова необичайно, колкото и самият псевдоним. Цунами разкрива, че го е получил още на първите тренировки в Ремо, защото е пристигнал „силен и изчиствал всичко”. Вендерсон го харесва и решава да го остави.

„Защитникът трябва да бъде такъв. Който ме види да играя, разбира, че знам как да го правя. Не се ограничавам само до това да чистя всяка топка, ще атакувам”, продължава той.

„Дори треньорът на професионалистите в Ремо Чарлз Герейро ме помоли да го сменя, но аз не приех. Аз самият ще бъда цунамито и искам да съм играч с това име”, казва тогава защитникът и разкрива, че симпатизира на бившия капитан на Барселона Карлес Пуйол.

Дори фактът, че прякорът му символизира природно бедствие не кара Цунами да промени решението си. Той няма желание да приеме собственото си име при положение, че професионалната му кариера се развие, а предпоставките това да се случи през 2014 година са много.

„Аз съм добър човек. Прякорът дойде с професията, която избрах за мен, а именно да бъда професионален футболен защитник. Това, че хората ме гледат с други очи – философии”, завършва новият футболист на Левски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЛЕВСКИ

    11 1 Отговор
    Къде ги намираме такива... Черната сила, Мамбата, Памуко, Топчо, Мечо... сега и Цунами. А, да...на Павел Колев прякора му е Циклопа.
  • 3 Коко

    5 1 Отговор
    Да прави са Урко по ще му прилича.
  • 4 Цуни Микура

    5 2 Отговор
    Какви прякори имат тия футболисти?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Знам бе

    3 0 Отговор
    Щом играеш в България сигурно си сред най-добрите , айде сега бягай да си житкаш