Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 22:30 1 432 2

Директорът по аеродинамиката на Mercedes подписа с Aston Martin

  • mercedes-
  • aston matrin-
  • formula 1-
  • ерик бландин

Един от важните хора в екипа на Хамилтън ще смени лагера за новия сезон във Formula 1

Директорът по аеродинамиката на Mercedes подписа с Aston Martin - 1
Снимка: БГНЕС

Интересна рокада се състоя днес във Formula 1 само няколко седмици преди края на сезона. Директорът по аеродинамиката в Mercedes официално подписа предварителен договор с Aston Martin за следващата кампания, научихме от официалния сайт на състезанието.

Можем да потвърдим, че Ерик Бландин ще работи за Aston Martin Cognizant от следващата година. Точната дата на встъпването му в длъжност предстои да бъде уточнена. Трансферирането му от Mercedes AMG ще се осъществи в напълно дружелюбен тон“, каза говорител на британския тим.

Ерик Бландин е работил с почти всички водещи отбори в най-бързото състезание на планетата. Кариерата му стартира през 2005 г., когато е начело на Red Bull в продължение на 4 години. След това работи с Ferrari между 2010-2011, а след това работи цели 10 години по усъвършенстването на болида на германския автомобилостроител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус 🏁

    4 4 Отговор
    Швабите гепиха мозъците на ред бул и Ферари инак бяха кръгла 0, сега пак ще мишкуват.
    Мавъра 👩🏿‍🦲няма да е 8 кратен шампион без една точка, за да го е яд и никога повече няма да е шампион, за да победи титлите на Шумахер.
  • 2 баба ти от Пловдив

    1 3 Отговор
    няма други коли освен Тесла ! и Рено- зое! за 21 век!