27 Ноември, 2021 19:50 833 0

Валенсия с трето поредно равенство, Селта с победа като гост

  • валенсия-
  • райо валекано-
  • селта-
  • депортиво алавес-
  • алавес-
  • ла лига

Срещата им са от 15-ия кръг на испанската Ла Лига

Валенсия с трето поредно равенство, Селта с победа като гост - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Валенсия записа трето поредно равенство в Ла Лига - този път 1:1 у дома с Райо Валекано. Срещата бе от 15-ия кръг на испанското първенство. Карлос Солер бе автор на гола за "прилепите" от Валенсия от дузпа в 19-ата минута, а Райо Валекано изравни в 64-ата минута с попадение на Иси Паласон.

В 19-ата минута Валенсия се сдоби с аванс в резултата след дузпа, която бе доста дискусионна. От бялата точка не сгреши Карлос Солер, а дузпата бе отсъдена след преглед на ситуацията от рефера с помощта на ВАР за нарушение срещу Уго Дуро. Решението обаче бе противоречиво, тъй като изглеждаше, че преди фала Дуро е бил в положение на засада, макар и "тънка".

В 64-ата минута Иси Паласон изравни резултата с добавка, след като стражът на Валенсия Яспер Силесен направи страхотно спасяване след коварен изстрел на играч в светлосин екип. Паласон бе на точното място в точния момент и не пропусна да порази целта за 1:1.

До края на срещата и двата тима имаха своите шансове за победен гол, като гостите дори вероятно могат да съжаляват една идея повече, тъй като попадение на резервата на Райо Андрес Мартин бе отменено минута преди края поради засада, която бе минимална, ако изобщо я имаше. В последните секунди гостите пропуснаха златен шанс за 1:2 и в крайна сметка срещата завърши без победител.

Валенсия заема девето място с 19 точки в класирането, докато Райо Валекано е на пета позиция с 24 точки.

В по-ранния мач от Ла Лига, игран днес, Селта Виго спечели гостуването си на Депортиво Алавес с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА