Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 10:20 1 043 0

Палмейрас дублира титлата си от Копа Либертадорес

  • палмейрас-
  • фламенго-
  • копа либертадорес-
  • 2:1

"Вердао" се наложи с 2:1 над Фламенго след продължения

Палмейрас дублира титлата си от Копа Либертадорес - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Палмейрас е новият-стар шампион на Южна Америка. Грандът от Сао Пауло спечели Копа Либертадорес за втора поредна година след драматичен финал срещу Фламенго. "Вердао" се наложи с 2:1 след продължения и стана първият отбор след Бока Хуниорс през 2001 година, който вдига трофея в две последователни издания на надпреварата.

В редовното време финалът, игран на легендарния "Сентенарио" в Монтевидео, завърши 1:1. Палмейрас откри още в 5-ата минута с гол на Рафаел Вейга, но звездата на Фламенго Габигол изравни в 72-ата. В продълженията изключително груба грешка на Андреас Перейра се оказа фатална за Фла. Халфът, който е в тима под наем от Манчестър Юнайтед, се подхлъзна и подари топката на резервата Дейверсон, а той хладнокръвно я прати в мрежата.

За първи път в историята на финал един срещу друг се изправиха отборите, ликували в предишните две издания на турнира. Фламенго беше шампион през 2019 година, а през 2020-а на върха на клубния футбол в Южна Америка стъпи Палмейрас. Общо за пети път финалният сблъсък в Копа Либертадорес беше между съперници от една държава. Палмейрас спечели състезанието за трети път и се присъедини към Сао Пауло, Сантос и Гремио, които са другите бразилски клубове с по три купи. Фламенго остана с два трофея и за първи път загуби финал. Рекордьор със 7 отличия е аржентинският Индепендиенте, следван от Бока Хуниорс с 6 и Пенярол с 5. По 4 трофея имат Ривър Плейт и Естудиантес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА