28 Ноември, 2021 16:21 1 202 0

И с 10 човека Сент Етиен даде сериозен отпор на ПСЖ, но логичното се случи

  • сент етиен-
  • псж-
  • пари сен жерман-
  • 1:3-
  • френска лига 1

Секунди преди почивката "зелените” останаха с 10 души, след като Тимъти Колоджиджак спря непозволено нахлуващия на скорост Мбапе и получи червен картон

И с 10 човека Сент Етиен даде сериозен отпор на ПСЖ, но логичното се случи - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Пари Сен Жермен спечели с 3:1 гостуването на Сент Етиен в първи мач от неделната програма на Лига 1. Денис Буанга (23) изведе домакините напред, Маркиньос (45, 90+1) и Ди Мария (79 донесоха пълния обрат на парижани. Лео Меси беше в основата на успеха с три асистенции. Секунди преди изравнителното попадение на ПСЖ тимът на Сент Етиен остана с 10 души след червен картон на Тимъти Колоджиджак.

Официален дебют за парижани записва централният бранител Серхио Рамос, който стартира като титуляр на стадион „Жофроа Гушар”. Дебютът на опитния испанец за ПСЖ идва точно 207 дни, след като подписа с френския гранд.

Двубоят започна с натиск на гостите, който даде резултат още в 5-ата минута. Пари Сен Жермен реализира попадение във вратата на домакините чрез Леандро Паредес, но голът бе отменен заради засада, след като положението бе разгледано с помощта на системата за видеоарбитраж. В 14-ата минута футболистите на Маурисио Почетино имаха нова възможност да реализират, но вратарят на Сент Сетиен показа класа. Килиан Мбапе се озова на стрелкова позиция и отправи техничен удар, но Грийн успя да избие в корнер.

Противно на логиката и въпреки превъзходството на Пари Сен Жермен от начало на срещата, домакините бяха тези, които първи стигнаха до гол. След изпълнение на корнер и последвалото разиграване, отбраната на парижани не се позиционира по най-добрия начин и позволи на домакините да организират добра атака, която завърши с гол. Вахби Хазри получи пред наказателното поле и с външен фалц успя да изведе Макон зад защитата на гостите. Той стреля силно, но Донарума успя да парира изстрела. За негово нещастие обаче, топката се озова на пътя на Дени Буанга, който не сгреши. Първоначално голът бе отменен, след като страничният рефер вдигна засада. След преглед на ситуацията с VAR обаче, голът бе зачетен, с което Сент Етиен поведе в резултата.

Секунди преди почивката "зелените” останаха с 10 души, след като Тимъти Колоджиджак спря непозволено нахлуващия на скорост Мбапе и получи червен картон. При изпълнението на фаул топката бе пратена от Лионел Меси в наказателното поле, където Маркиньос надскочи своя пазач и изравни за 1:1.

Второто полувреме очаквано започна с натиск на парижани, но домакините се защитаваха добре. След 15 минути игра Мбапе можеше да изведе ПСЖ напред, след като стигна първи до топката при едно разбъркване, но шутира в аут. Три минути по-късно голмайсторът за Сент Етиен - Денис Буанга опита да изненада Донарума, но шутира слабо и в ръцете на вратаря.

Страхотна възможност се откри в 69-ата минута пред Лео Меси, който обаче не успя да уцели вратата, след като достигна до отбита от защитата топка.

11 минути преди края натискът на ПСЖ даде резултат и отново асистенцията бе на Меси. Аржентинецът се пребори за топката пред наказателното поле и хитро пусна надясно към нахллуващия Анхел Ди Мария. Сънародникът му показа класа и с майсторски удар прати топката в далечния ъгъл на вратаря Грийн.

Ужасяваща контузия в 84-ата минута получи Неймар и дълго се превиваше на тревата. Бразилецът дори не беше в състояние сам да напусне терена и се наложи да бъде изнесен на носилка.

В последната минута Мбапе изскочи зад отбраната на домакините, напредна до аутлинията и върна топката към Меси, но тя бе изчистена в корнер от защитник.

Отново Маркиньос с гол в добавеното време сложи точка на спора. Той засече центриране на Меси и прати неспасяемо топката за трети път в мрежата на домакините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА