Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 22:10 1 870 4

Моуриньо се завърна към себе си: Рома с трета поредна победа със суха мрежа

  • рома-
  • торино-
  • серия а-
  • 1:0

Торино беше по-настойчивият отбор и владееше инициативата през целия мач, но това не се отрази на резултата

Моуриньо се завърна към себе си: Рома с трета поредна победа със суха мрежа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Рома постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Торино от 14-ия кръг на Серия А.

Гостите бяха по-настойчивият отбор и владееха инициативата през целия мач, но въпреки това не успяха да избегнат поражението. Единственото попадение в двубоя дойде в 32-ата минута, когато Хенрих Мхитарян намери с пас Тами Ейбрахам в наказателното поле и нападателят веднага прати топката в противниковата мрежа с хубав шут.

Малко след това главният съдия отсъди дузпа за “вълците” за фал на Алесандро Буонджорно срещу Стефан Ел Шаарауи, но след петминутно преразглеждане на ВАР той отмени решението си заради засада на Ейбрахам. Въпреки това до края на мача “джалоросите” задържаха крехкия си аванс и се поздравиха с успех, като не може да не се отбележи, че това е трета поредна суха мрежа за Рома във всички турнири. А дори и да изключим статистиката, особено днес бе видно, че Рома на Моуриньо се е преориентирала към далеч по-рационална игра с приоритет стабилност в защита - нещо, което е характерна черта на треньорската кариера на Жозе Моуриньо.

Така Рома остана на 5-ата позиция в класирането, но вече с актив от 25 точки, докато Торино е на 13-ото място със 17 спечелени пункта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 0808

    2 1 Отговор
    ... като не може да се отбележи, че това е трета поредна суха мрежа... е грешно- вярно е .... като не може да НЕ да се отбележи.. още грешки: Рома с 25 точки, Торино с 17 пункта... Авторът има ли поне завършен 4-и клас?

    Коментиран от #4

  • 4 Лост

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "0808":

    От тоя коронавирус само "Пунктове" са им в главата.