4 Декември, 2021 19:34 1 950 6

Барселона се издъни на "Камп Ноу", каталунците отстъпиха на Бетис (ВИДЕО)

  • барселона-
  • бетис-
  • ла лига

Единствения гол в срещата реализира Хуанми в 79-ата минута

Барселона се издъни на "Камп Ноу", каталунците отстъпиха на Бетис (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Бетис победи Барселона с 1:0 на "Камп Ноу" в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Единствения гол в срещата реализира Хуанми в 79-ата минута. Това е първо поражение на каталунците при новия треньор Шави Ернандес.

Преди началото на двубоя на терена се появи легендата Христо Стоичков, за да връчи "Златната топка" на Алексия Путейяс от женския тим на Барса, както и да награди Педри с неговото отличие за №1 сред младите футболисти, също присъдено му от "Франс Футбол".

Барселона се издъни на
Снимка: БГНЕС

Барселона започна уверено и в 11-ата минута малко не достигна на Коутиньо да открие резултата, но ударът му беше отразен от вратаря. Много скоро обаче гостите изравниха играта започнаха да притискат съперника.

След около половин час игра младият национал Гави беше ударен от топката в главата и се строполи на земята. Наложи се той да бъде заменен, като на негово място се появи Рики Пуч.

Барселона се издъни на
Снимка: БГНЕС

За съжаление, играта не беше кой знае колко интересна и положения почти нямаше. Едва в края на полувремето стана интересно, и то пред вратата на домакините. Минута преди почивката Айтор Руибал пропусна да вкара след центриране отляво, а малко след това Тер Стеген спаси друг опасен изстрел.

Седем минути след паузата Хуанми засече кълбото в мрежата на домакините, но тънка засада лиши Бетис от гол. Играта на каталунците видимо не вървеше, което принуди Чави да вкара Усмен Дембеле и Френки де Йонг след близо час игра.

Барселона се издъни на
Снимка: БГНЕС

Дембеле веднага застраши Руи Силва с диагонален шут, който обаче излетя в аут. Минута по-късно последва още една такава опасност.

20 минути преди края Пелегрини се отказа от единствения си чист нападател и така тимът "се затвори", приемайки съперника още по-дълбоко в своята половина. Дембеле продължи да стреля при всяка възможност, но все така неточно, макар и опасно.

Барселона се издъни на
Снимка: БГНЕС

Замисълът на треньора на Бетис обаче сработи и в 79-ата тимът му излезе напред. Тогава Хуанми завърши контраатака за 1:0.

Абде пропусна да изравни от чиста ситуация само две минути по-късно. За последните десетина минути Чави вкара единствения си висок централен нападател в лицето на Люк де Йонг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Ицо Стоичков им е на карък

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Помак от микре

    2 1 Отговор
    Кюрда им е на карък
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фен на Барса

    1 0 Отговор
    Много сме слаби...