Last news in Fakti

7 Декември, 2021 11:00 1 391 3

Жалко: България няма да участва на ATP Cup 2022

  • atp cup 2022-
  • тенис-
  • тенис на корт

В надпреварата участват 16 държави, а нашият отбор бе трета резерва

Жалко: България няма да участва на ATP Cup 2022 - 1

България няма да участва на ATP Cup 2022. Това стана ясно при тегленето на жребия за престижния отборен турнир, който ще се проведе в Сидни (Авл) от 1 до 9 януари догодина. В надпреварата участват 16 държави, а нашият отбор бе трета резерва. Швейцария и Франция оттеглиха заявките си за участие, но това не бе достатъчно за включването на тима ни, въпреки желанието на Григор Димитров отново да поведе националния ни отбор.

България участва в дебютното издание на турнира през 2020 година и се представи блестящо, записвайки успехи над Великобритания и Молдова с по 2:1 победи. В решителния сблъсък за продължаване напред обаче нашите отстъпиха пред Белгия с 1:2. Тогава за тима ни играха Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Сега в 16-те състава личат имената на 18 от топ 20 на световната ранглиста.

В група А световният №1 Новак Джокович предвожда Сърбия, която спечели първото издание на турнира. Останалите отбори са Норвегия, Чили и Испания.

В група В Русия ще защитава титлата си от тази година. В състава е №2 в света Даниил Медведев и №5 Андрей Рубльов, а останалите са домакините от Австралия, тазгодишният финалист Италия и Австрия.

В група С отборът на Германия ще бъде воден от шампиона от финалите на АТР Александер Зверев, който е №3 в света. В потока са още Канада, Великобритания и САЩ.

В група D водач е Гърция с четвъртия в света Стефанос Циципас. Тук са още отборите на Полша, Аржентина и Грузия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язък

    0 0 Отговор
    таман някой се сети, че е българин... Ама така стана "и вълкът гладен, и агнето изядено..." Ами тъй де - някакъв си Джокович играл за страната си... Ние, Най-Великите, няма да вземаме пример от един сърбин...
  • 2 Marian Marinov Geelong

    0 0 Отговор
    Не отбирате от правилата българи от БГ.Без 30 в АТР Гришо ,участие в този турнир е НЕВЪЗМОЖНО!!!ЗАЩОТО ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ момчетата са о група..." Зъ " в ранглистата .Бил се сетил ,ако беше българин колкото малкият пръст на Гришата ,нямаше да пишеш със забодена писалка в ....
  • 3 Marian Marinov

    0 0 Отговор
    Не отбирате от правилата българи от БГ.Без 30 в АТР Гришо ,участие в този турнир е НЕВЪЗМОЖНО!!!ЗАЩОТО ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ момчетата са о група..." Зъ " в ранглистата .Бил се сетил ,ако беше българин колкото малкият пръст на Гришата ,нямаше да пишеш със забодена писалка в ....