Last news in Fakti

9 Декември, 2021 00:15 2 378 0

Австрийци отстраниха Севиля от Шампионската лига и го пратиха към любимия му турнир

  • ред бул залцбург-
  • лил-
  • шампионска лига-
  • севиля-
  • волсбург

„Андалусийци“ едва ли са предполагали, че ще си тръгнат от Залцбург с празни ръце

Австрийци отстраниха Севиля от Шампионската лига и го пратиха към любимия му турнир - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският гранд Севиля допусна загуба при гостуването си на Ред Бул Залцбург и официално се завръща в любимия си турнир Лига Европа през пролетта.

„Андалусийци“ са най-успешният тим във втория по сила европейски клубен турнир, но едва ли там ще приемат добре новината, че са изпуснали страхотен шанс, за да се доберат до елиминациите в „турнира на богатите“.

Швейцарецът Ноа Окафор се превърна в герой за „австрийските бикове“ в началото на втората част, когато вкара единственото попадение във вратата на Боно.

Малко след това Жоан Жордан си изкара два бързи жълти картона, за да остави своите с човек по-малко, като така направи задачата практически невъзможна за тима на Юлен Лопетеги.

И все пак Севиля владееше топката през повече от 60% от времето, но с това гостите стигнаха до един-единствен точен удар, което едва ли се е харесало на наставника.

Лил междувременно си гарантира първото място в групата след успеха с 1:3 над Волфсбург, което означава, че европейската епопея за германците приключи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА