Last news in Fakti

20 Декември, 2021 16:30 7 028 3

Бивш играч на Лудогорец заяви, че в клуба българите се чувстват като чужденци

  • иван стоянов-
  • цска-
  • лудогорец

Той е и един от най-успешните родни спортисти, носили екипа на „орлите“

Бивш играч на Лудогорец заяви, че в клуба българите се чувстват като чужденци - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец отдавна се слави като отбора с най-класната селекция в българския шампионат, а в резултат тимът вече е в серия от 10 поредни шампионски титли. Това до голяма степен се дължи на факта, че се инвестират сериозни суми за трансфери и заплати за играчи от чужбина. Но как се отразява това на българите в тима? Един от бившите родни национали Иван Стоянов дава отговор на този въпрос в интервюто си за „Тема Спорт“.

В Лудогорец се напълни с чужденци. Това не го приемам като цяло в българския футбол, в родните отбори. По мое време болшинството бяхме български играчи - аз, Генчев, Гъргоров, Мишо Александров, Йордан Минев, Владо Стоянов и др. Резултатите не бяха по-лоши. Гръбнакът бе от български играчи. Докато сега е обратното. Там в момента българите се чувстват като чужденци. Това не е нормално“, каза 38-годишното крило.

Стоянов бе част от първите шампионски титли на „орлите“, когато бе в разцвета на кариерата си. В онзи период той дори си спечели няколко мача за националния отбор, но след 1-2 по-тежки контузии кариерата му тръгна стремглаво надолу и днес той носи екипа на третодивизионния Загорец.

Коментарът на Иван Стоянов идва току преди най-важния мач за есенния полусезон у нас - реваншът между ЦСКА и Лудогорец, който ще се състои днес от 16:30 часа на стадион „Българска армия“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арабов

    0 0 Отговор
    Защо не играе в отбора на вуйчо?
  • 2 Лошо е да си неблагодарна кучка

    0 0 Отговор
    Да но Загорец е един от хитовете и с много силни игри .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.