Last news in Fakti

28 Декември, 2021 18:05 2 745 2

Изчислиха кой е клубът, похарчил най-много пари за трансфери в текущия век

  • челси-
  • пари за трансфери-
  • 21-ви век-
  • роман абрамович

От сезон 2000/2001 досега Челси е изхарчил за трансфери на футболисти 2,4 милиарда евро

Изчислиха кой е клубът, похарчил най-много пари за трансфери в текущия век - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Челси е футболният клуб, който е изхарчил най-много пари за трансфери през 21-ви век, съобщава агенция ТАСС, позовавайки се на данни от трансферния портал Transfermarkt.

Лондонският клуб, който от 2003 година е собственост на руския олигарх Роман Абрамович, от сезон 2000/2001 досега е изхарчил за трансфери на футболисти 2,4 милиарда евро.

На второ място е друг английски клуб - Манчестър Сити, с 2,3 милиарда евро, а трето и четвърто място делят испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, които са дали по 2,2 милиарда евро за този период.

На пето място е италианският Ювентус с 2,1 милиарда евро, а веднага след него е английският Манчестър Юнайтед с 2 милиарда евро.

Седми е италианският Интер с 1,7 милиарда евро, а френският Пари Сен Жермен е изхарчил също 1,7 милиарда евро. На девето място е Ливърпул с 1,6 милиарда евро, а десетката затваря италианският Милан с 1,5 милиарда евро.

От сезон 2000/2001 до днес Челси е станал 5 пъти шампион на Англия, 5 пъти е печелил Купата на Англия, 3 пъти е печелил Купата на лигата и Суперкупата на страната, два пъти е побеждавал в Шампионската лига и в Лига Европа, а през 2021 година отборът спечели и Суперкупата на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гъдю Гъдев

    7 0 Отговор
    Интересно ми е, какво правят бедняците на Байерн Мюнхен?
  • 2 Фудбалер

    0 0 Отговор
    А на Лецки от Подуене за това време държавата им е опростила поне два пъти по толкова.