Last news in Fakti

3 Януари, 2022 21:32 4 160 4

Уулвърхемптън с историческа победа над Ман Юнайтед на "Олд Трафорд"

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига

"Вълците" надделяха с 1:0

 Уулвърхемптън с историческа победа над Ман Юнайтед на "Олд Трафорд" - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Уулвърхемптън в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Гола вкара Жоао Моутиньо в 82-ата минута. Това бе историческа победа за "вълците", които не бяха печелили на "Олд Трафорд" от 1980 г. в шампионатен мач.

Гостите влязоха със самочувствие в двубоя и контролираха събитията на терена в началните минути. Още в 3-ата минута Фернандо Марсал пусна страхотно прострелно центриране от левия фланг, но Раул Хименес остана далеч от топката и тя излезе в аут. Едва в 7-ата минута "червените дяволи" успяха да пренесат напрежението пред вратата на "вълците", след като Грийнууд намери с дълго подаване Джейдън Санчо. Въпреки че имаше подкрепата на Роналдо, английският национал предпочете сам да завърши контраатаката, но ударът му беше блокиран от капитана Коуди.

 Уулвърхемптън с историческа победа над Ман Юнайтед на
Снимка: БГНЕС

Доста тежка се оказа 12-ата минута за стража на Ман Юнайтед. В рамките на няколко секунди на Де Хеа му се наложи да се намесва на два пъти. Първо изби шут на Поденсе в близкия ъгъл, а след това отклони удар на Рубен Невеш, който насочи топката под гредата с майсторско изпълнение извън наказателното поле. В 25-ата минута Де Хеа отново бе поставен на изпитание след изненадващ изстрел на Даниел Поденсе. Секунди по-късно Роналдо отправи първия точен удар във вратата на Уулвс, но той не затрудни Жозе Са. Далеч повече опасност вещаеше следващата атака на домакините, при която Кристиано остана на сантиметри под топката след чудесно центриране отдясно на Уан-Бисака.

 Уулвърхемптън с историческа победа над Ман Юнайтед на
Снимка: БГНЕС

Три минути преди почивката Кавани получи добра топка пред наказателното поле и не се поколеба да шутира. Топката обаче премина далеч от вратата на "вълците". Последната възможност за първото полувреме беше за гостите. Поденсе пусна към Тринкао във вратарското поле и само отличната намеса на завърналия се на терена след близо 2 години Фил Джоунс предотврати откриване на резултата.

Втората част започна далеч по-спокойно, а промяната беше в по-голямото притежание на топката от "червените дяволи". Опасностите пред двете врати в първите десетина минути обаче липсваха. Едва в 58-ата минута отлична атака на Уулвс завърши с удар на Семедо, който обаче беше блокиран.

 Уулвърхемптън с историческа победа над Ман Юнайтед на
Снимка: БГНЕС

Час след началото на мача мениджърът на Ман Юн Ралф Рангник предприе първата си промяна. На терена се появи Бруно Фернандеш на мястото на Мейсън Грийнууд. Решението бе прието с освирквания от феновете на "Олд Трафорд", които не крият симпатиите си към юношата на клуба. Именно обаче Фернандеш вдигна трибуните на крака в 67-ата минута, когато разтресе напречната греда след отлично подаване на Неманя Матич. Две минути след това Роналдо бе изпуснат отляво, но диагоналният му шут мина покрай вратата.

 Уулвърхемптън с историческа победа над Ман Юнайтед на
Снимка: БГНЕС

Късметът бе с Де Хеа в 75-ата минута, след като Роман Сес от пряк свободен удар прехвърли стената, но топката срещна напречната греда. Малко след това Люк Шоу имаше ключова намеса и попречи на Раул Хивенес да отправи точен удар.

Логичното се случи в 82-ата минута, когато Жоао Моутиньо изведе Уулвс напред в резултата. Резервата Адама Траоре проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Фил Джоунс с глава изби. Топката обаче бе посрещната от Моутиньо, който с премерен удар по земя я прати в долния десен ъгъл на Де Хеа за 0:1.

 Уулвърхемптън с историческа победа над Ман Юнайтед на
Снимка: БГНЕС

"Червените дяволи" натиснаха, но трудно достигаха до вратата на Жозе Са. Дълбоко в добавеното време получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, но Фернандеш не успя да преодолее стража на гостите и трите точки останаха за "вълците".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОНЗО

    15 3 Отговор
    С тия старци като Роналдо са загубена работа.
  • 2 МърсиСайд

    15 3 Отговор
    МуХахахаха, средняшко отборче !!!

    Коментиран от #3

  • 3 наблюдател

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "МърсиСайд":

    вие се радвайте, че "челси" през зимата обикновено са гола водица и не ви отнесоха като валяк - поцинкована кофа. и кажете "мерси!" на музиканта, който не изгони садиста мане още първата минута. иначе - на манчо им е грешна концепцията, при този подход няма да се превърнат отново в това, което бяха. сър алекс е градил отбора дълги години, преди да стане това, което беше.
  • 4 Буха ха

    5 0 Отговор
    В сравнение с Кантона, Шмайхел, Гигс, Скоулс, Кийн, Бекам, и т.н., сегашното отборче са куци коне