Last news in Fakti

6 Януари, 2022 21:00 5 550 0

Манчестър Сити сменя Хосеп Гуардиола с един от двама бивши играчи на клуба

  • хосеп гуардиола-
  • микел артета-
  • патрик виейра-
  • манчестър сити

„Гражданите“ вече планират бъдещето си без испанеца

Манчестър Сити сменя Хосеп Гуардиола с един от двама бивши играчи на клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити планира смяната на старши-треньора си Хосеп Гуардиола, независимо от безспорните успехи, които испанецът донесе на „Етихат“ през годините. „Гражданите“ са наясно, че нищо не трае вечно, особено във футбола.

Авторитетното издание The Athletic твърди, че ръководството обмисля две опции. И двамата са бивши играчи на клуба, а в момента градят кариера в други тимове от Висшата лига. Това са Микел Артета от Арсенал и Патрик Виейра от Кристъл Палас.

И двамата бивши полузащитници са считани за легенди на лондонския Арсенал, но в края на своите кариери минаха през Сити, за да оставят своя отпечатък върху съзнанието на феновете и ръководството.

Артета дори имаше възможност да бъде асистент на Гуардиола преди да поеме „артилеристите“, като мнозина виждат много общи черти между идеите на двамата.

Виейра пък превърна Палас от тим, който ще се бори за оцеляване до последно, в такъв, който привлича погледите на все повече хора с атрактивния си и все пак успешен стил.

Пеп има договор с „гражданите“ до 2023 г., като неотдавна сам призна, че не възнамерява да работи в професията до дълбоки старини.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА