Last news in Fakti

13 Януари, 2022 01:15 8 587 6

Медиен гигант откупува спортен канал за $800 млн., което поставя под въпрос Висшата лига и Шампионската лига за България

  • dazn-
  • bt sport-
  • телевизия

Тепърва сделката трябва да стане факт, за да проверим дали ще има промяна в родния ефир

Медиен гигант откупува спортен канал за $800 млн., което поставя под въпрос Висшата лига и Шампионската лига за България - 1
Снимка: Shutterstock

Медийният гигант DAZN е напът да направи сливане с BT Sport, ако сделката за $800 млн. стане факт, както ни информира Reuters.

Стрийминг платформата се превърна в истински конгломерат в света на спорта през последните години и някак бе логично в даден момент да се стигне до закупуването на телевизионен канал с установен пазар на малкия екран.

BT Sport в момента държи правата за Шампионската лига, Висшата лига, Лига Европа, Серия А, Лига 1, UFC и Лигата на нациите на територията на Великобритания и Ирландия, като част от тях споделя със Sky Sports и BBC.

DAZN пък стъпи на българския интернет пазар преди повече от година, залагайки основно на боксови мачове, но през изминалите месеци обогати портфолиото си с футбол от женската Шампионска лига и различни моторни спортове.

Би било любопитно да разберем, дали у нас ще се цели увеличение на пазарния дял, тъй като в България bTV Media Group и Nova Broadcasting Group се превърнаха в монополи върху спорта. Има разбира се и изключения, като БНТ, Eurosport и Sport Plus, но двете най-големи частни телевизии на практика владеят около 90% от пазара за спорт в телевизионния ефир.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очертава се

    2 3 Отговор
    Доста интересна картина. Ще се увеличи цената за спортните права €80-€100 милиона. Ще е голямо надаване. Може да влезнат и други играчи при тези пари
    САЩ, Англия , Европа. Това не са малко пари и затова може да има повече инвеститори. Както и да го направят печели БЪЛГАСКИЯ Спорт и зрител.
  • 2 Пари

    24 2 Отговор
    Парите, бавната смърт на планетата....
  • 3 Хихихи

    10 1 Отговор
    В интернет мачовете са без пари
  • 4 1234

    8 1 Отговор
    Боли ме дедовия, от години спрях да гледам тая корумпирана порнография....
  • 5 Да, бе, да.

    5 0 Отговор
    До 1 брат, от тия корпораций никой обикновен гряжданин не е видял хубаво. Аз като фен на италянското, се чувствам много преебан от както А1 (ега пукнат гадовете) го взеха. Както и поовината ШЛ. А преди си го гледахме безплатно.
  • 6 Някой

    1 0 Отговор
    Е как бтв и нова ще са монополисти във спортните предавания ? Дават 1/2 шампионска лига ,формула 1 и висшата лига , Всичо останало е по МаксСпорт Италианско , Испанско , Френско , ШЛ, всичките тенис турнири от категория 500 и 1000 и ЮФС НХЛ , НФЛ ...Оставам с впечатлението че автора няма никаква представа кой какво излъчва .