Last news in Fakti

18 Януари, 2022 15:30 3 966 3

Дилиан Уайт саботира мача си с Тайсън Фюри, настоявайки за $15 млн. хонорар

  • дилиан уайт-
  • тайсън фюри-
  • wbc

Официалният претендент за трофея на WBC може и да се размине с мач за титлата

Дилиан Уайт саботира мача си с Тайсън Фюри, настоявайки за $15 млн. хонорар - 1
Снимка: БГНЕС

Дилиан Уайт наскоро бе обявен за официален претендент за титлата на Световния боксов съвет (WBC), която се държи в момента от Тайсън Фюри, но от лагера му са напът да провалят битката с нереалните си изисквания, пишат британски медии.

Смята се, че „Събирача на трупове“ настоява за 45% от приходите, което по предварителни прогнози се равнява на около $15 млн. От щаба на „Циганския крал“ пък предлагат само 20% или около $6 млн., ако очакванията на анализаторите се оправдаят.

Разликата е прекалено голяма, за да могат двете страни да седнат на масата за преговори и да финализират договора за евентуалния сблъсък, твърди Еди Хърн, който представлява Уайт.

Боб Аръм - промоутъра на Фюри, е категоричен, че това е проява на алчност за човек, който предизвиква шампиона.

WBC дава срок до 19 януари (сряда), за да може двамата британци да се разберат. След това не е ясно как би процедирала организацията, но една от опциите е да лиши Тайсън Фюри от пояса и да организира мач между Уайт и Паркър. Но това за сега остава краен вариант с оглед факта, че „Циганския крал“ защити титлата едва преди няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нагоденко

    3 0 Отговор
    Тези проценти в бокса опорочават играта. По-големият дял трябва да се прибира не от по-популярния, по-големия шампион, този с по-голяма уста нито пък от по-красивия. По-големият дял трябва задължително да отива при победителя. И тъй като това не е така, то боксът прилича малко на театър.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    АЛЧЕН
    ДА СЕ МАХА ДРУГ ЩЕ ДОЙДЕ