26 Януари, 2022 22:30 2 226 9

Георги Георгиев: Държавата да помага, защото джудото е скъп спорт, а олимпийските квалификации наближават

  • георги георгиев-
  • джудо

Бронзовият медалист от Олимпиадата в Атина вижда огромен потенциал в отбора си, но знае, че само с това не се създават шампиони

Георги Георгиев: Държавата да помага, защото джудото е скъп спорт, а олимпийските квалификации наближават - 1
Снимка: БГНЕС

Най-успешният състезател по джудо за България Георги Георгиев, който е и национален селекционер за страната ни, призова държавата да подкрепи спорта, ако искаме някой млад атлет да успее да надмине собствените му постижения.

Надявам се да направим конкурентен състав, но трябва и държавата да създаде условия за това. Защото джудото е много тежък и изключително скъп спорт. При нас всяка победа, всеки турнир носят точки за световната ранглиста, а квалификациите за олимпийските игри през 2024-а започват още това лято, през месец юни“, каза Георгиев за сайта на Федерацията по джудо.

В момента той е със своите избраници на лагер в „Дианабад“, за да може да подготви младите мъже и жени за предстоящото Европейско първенство в столичната „Арена Армеец“, което ще се състои между 29 април и 1 май тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 0 Отговор
    То ефтино има ли ве хашо:)
  • 2 трах бе

    13 9 Отговор
    Джудото било скъп спорт и да помагала държавата. Мен какво ме интересува вашето джудо, което между другото е един небългарски спорт? Аз мога да основа клуб на ловците на бръмбари и да го определя като велик спорт и да искам помощ от държавата.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 74738

    7 0 Отговор
    Да му помага пияния кмет на Пазарджик!
  • 5 Да бе да

    3 1 Отговор
    ТОТОТО е още по-скъп спорт и никой не помага...
  • 6 Ами

    0 0 Отговор
    То да живееш в България е скъп спорт ама държавата не помага ,а се чуди как да те дори още повече,сега и нови коли ще иска да има само по пътищата ,Тия и те са кожодери мръсни боклуци
  • 7 Джуди Халваджиян

    0 0 Отговор
    Чу ли бе Кирчо, да помагаш ей! Ша са разправяме
  • 8 Иван

    1 0 Отговор
    Да, трябва да бъде подкрепено българското джудо, желая успех!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.