Last news in Fakti

31 Януари, 2022 08:04 1 869 0

Сенегал отстрани Екваториална Гвинея и среща Буркина Фасо на 1/2-финал Купата на африканските нации (ВИДЕО)

  • сенегал-
  • екваториална гвинея-
  • буркина фасо-
  • купата на африканските нации

Успех с 3:1 за сенегалци

Сенегал отстрани Екваториална Гвинея и среща Буркина Фасо на 1/2-финал Купата на африканските нации (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Сенегал допълни полуфиналистите в турнира за Купата на африканските нации, след като отстрани Екваториална Гвинея след 3:1. В битката за място на финала Сенегал ще се изправи срещу сензацията Буркина Фасо.

Двубоят започна равностойно, като чистите положения и пред двата отбора липсваха. В 28-ата минута обаче сенегалците стигнаха до попадение чрез Фамара Диедиу, който се възползва от подаване на Садио Мане зад отбраната на съперника.

След почивката играчите на Екваториална Гвинея показаха амбиции. В 50-ата минута те получиха право да изпълнят дузпа, която впоследствие беше отменена след намесата на ВАР. В 57-ата минута Екваториална Гвинея все пак стигна до изравняване чрез попадение на Яник Бюила, за когото това беше първо попадение в турнира.

Голът даде криле на играчите на Екваториална Гвинея, но импулсът в играта им беше бързо потушен. С попадения на Шейку Куяте (68) и Исмаила Сар (79) Сенегал стигна до успеха и в сряда вечер ще се изправи срещу Буркина Фасо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА