Last news in Fakti

31 Януари, 2022 10:07 2 863 17

ЦСКА ще съди бивш футболист

  • цска-
  • станислав трендафилов-
  • юнес бенжелюн-
  • футбол

Лошото е, че няма да можем най-вероятно да си върнем парите, защото сигурно вече дори не е футболист, което означава, че УЕФА и ФИФА нямат правомощия над него

ЦСКА ще съди бивш футболист - 1
Снимка: БГНЕС

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов отново говори за ситуацията около решението по делото с Юнес Бенжелюн. Както е известно, "червените" ще получат забрана да картотекира футблисти за два трансферни прозореца, ако не се издължат на френския защитник.

„КАС ни осъди за малко над милион, ние обжалвахме във Върховния федерален съд в Швейцария. Нямаме представа какъв е този бивш играч на фалиралото дружество, но той е трябвало да си предяви намеренията към въпросното дружество, и щеше да бъде нареден в сметките. Вместо това се стигна до съд и като правоприемник на старото дружество, ние поемаме всички финансови несгоди. Ако съдът отсъди в полза на играча, ние ще изплатим парите и така няма по никакъв начин да бъде застрашено картотекирането на футболисти. КАС налага санкция, но след като платим парите, тя веднага ще бъде вдигната. Чакаме да видим окончателното решение на съда. Ако се наложи да платим тези пари, след това ще заведем дело срещу Бенжелюн. Лошото е, че няма да можем най-вероятно да си върнем парите, защото сигурно вече дори не е футболист, което означава, че УЕФА и ФИФА нямат правомощия над него. Аз лично се надявам КАС да си промени решението. За мен това е изцяло грешно решение. Ние не сме се свързали с този футболист и не го знаем какъв е и къде е“, обясни Трендафилов пред "Мач Телеграф".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тире

    14 22 Отговор
    А не не, ние сме Литекс, ЦСКА е фалирал отбор, не плащаме дългове на други отбори.

    Коментиран от #11

  • 2 Йебе Сан

    8 16 Отговор
    Ще ви купуваме и ще ви правим ЦСКА 3!

    Коментиран от #3

  • 3 111

    19 6 Отговор

    До коментар #2 от "Йебе Сан":

    Ще купиш на магарето бухлестите м..де.
  • 4 Логично

    7 16 Отговор
    Докарайте още павияни в ловешкото клубче.
  • 5 жжжжжж

    8 18 Отговор
    министърът на цска ще уволни съдиите от този съд. направо уефа ще премахне.
  • 6 Търговец

    12 15 Отговор
    За г-н Гриша Ганчев 1-2 млн.лв. са пари за семки, а само от трансфера на Кайседо в клуба чакат над 10 млн.лв.! Гриша Ганчев е честен олигарх, който не е точил ДДС, акцизи и всеки негов бизнес е учебник как да станете успешен предприемач. Цяла Европа кара колите му, купува ток от неговите ВЕЦ, слага захар от неговата и т.н. Е, кулите до КАТ са взети от банка, но банкерите са му приятели! Мургавия Министър Руди му е мъжка секретарка! Къде сте тръгнали, ФИФА, ФУФА, БФС…!?
  • 7 А това знаете ли

    7 15 Отговор
    А знаете ли какви са тези 32 титли за които претендирате???

    Коментиран от #9

  • 8 Върховен съд

    13 2 Отговор
    Този адвокат дали знае значението на словосъчетанието Върховен съд????
  • 9 А това

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "А това знаете ли":

    31 са!

    Коментиран от #10

  • 10 На кого

    1 13 Отговор

    До коментар #9 от "А това":

    На кой отбор са 31? На този в който е играл Бенжелюн или на Литекс София защото адвокатът твърди че са различни отбори?

    Коментиран от #15

  • 11 адв. В. Р.

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тире":

    „Аз ,познавайки г-н Гриша Ганчев и неговата огромна загриженост към отбора, вярвам, че той ще направи всичко, за да разреши случая и че ЦСКА ще успее да картотекира новите попълнения.

    Вижте, има обаче е друга новина и тя е най-хубавата – че КАС вече окончателно призна ЦСКА за наследник на фалиралото дружество. Това трябва завинаги да сложи край на многото спекулации.

    Някои медии продължават да пишат, че ние твърдим пред КАС, че не сме ЦСКА, а Литекс. Нещо, което изобщо не отговаря на истината“, завърши известният адвокат.

    Коментиран от #12

  • 12 Документи

    0 13 Отговор

    До коментар #11 от "адв. В. Р.":

    Те документите говорят, няма нужда ние да ги тълкуваме!!! Всеки може да прочете как пледирате че сте спортен наследник на Литекс и затова не подлежите под отговорност!
  • 13 Велико Търново

    10 0 Отговор
    Този е най-слабият адвокат по Спортно право. Не знам Гришата как го търпи още. Вместо да се радват, че всички върховни институции и последни инстанции във спорта отсъждат, че отбора си е ЦСКА, те продължават да протакат.
    Да, ще се наложи да платят около 2 милиона лева на общо трима свои бивши футболисти, които са играли в ЦСКА преди 10 години и които са завели дела във ФИФА навреме, но ЦСКА е работещ клуб и очаква 10 милиона от УЕФА за класирането си във ЕКТ.
  • 14 Стоян Александров

    1 11 Отговор
    А сега де ? Ново 20. И ко праим сега ? Ние цеца ли сме или не. Нови ли сме или приемаме старото. ТАКИВА ИЗМАМНИЦИ СТЕ ВСИЧКИ В ЦЕЦА АФРИКАНСКА, ЧЕ НЯМА НА КЪДЕ ПОВЕЧЕ. Ганчо ще го биете скоро по- главата точбо както и ,,спасителя " Лупи. Толкова много измам ици на едно место трудно може да се намери някаде както е у цеца Тирето. И адвокатите яко смучат от там като баламосват Микренеца. Петорчо, адвокатите, футболистите, платения Кюстендилец с нарконанчетата, мЕнистъра сега и още и още всички платени и смучат. Еееее ти парите до края ба лятото ще свърлат и тогаваааа : ФАЛИТ
  • 15 А това

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "На кого":

    Чети по- внимателно ! Казва ,че играл във фалиралото дружество и ние като правоприемник на старото....

    Коментиран от #16

  • 16 Приемник

    0 11 Отговор

    До коментар #15 от "А това":

    Ахаааа вие само сте приемник на права, но не и на задължения? Интересно, интересно.

    Коментиран от #17

  • 17 Хубси

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Приемник":

    Ти не можеш ли да четеш?

    ЦСКА сега ще ги плати тези задължения към Бенжалюн, именно защото е правоприемник!
    Търси се вариант за разсрочено плащане на сумата, защото този вече не е футболист, играл е в ЦСКА преди десетина години!