Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 10:19 996 0

Селтик се завърна към победите в голямото дерби с Глазгоу Рейнджърс (ВИДЕО)

  • селтик-
  • рейнджърс-
  • шотландска висша лига-
  • 3:0-
  • старата фирма-
  • дерби

Японецът Хатате бе големият герой за домакините на "Селтик Парк"

Селтик се завърна към победите в голямото дерби с Глазгоу Рейнджърс (ВИДЕО) - 1
Снимка: CELTICFC.COM

Селтик спечели с класическото 3:0 голямото дерби на Шотландия ("Старата фирма") срещу вечния си враг Глазгоу Рейнджърс. "Детелините" изиграха страхотно първо полувреме, в което отбелязаха и трите гола, дело на Рео Хатате в 5-ата и 42-ата минута и Лиел Абада в 44-ата минута.

Японецът Хатате бе големият герой за домакините на "Селтик Парк". В 5-ата минута една лошо изчистена топка се озова в краката му и той без забавяне стреля от границата на наказателното поле и отбеляза за 1:0.

Отново Хатате бе в прегръдките на съотборниците си в 42-ата минута. Той получи на границата на пеналта и с много техничен удар стреля неспасяемо за вратаря за 2:0.

Японецът имаше важна роля и за третия гол на "Детелините". В 44-ата минута той напредна отляво и центрира за Абада, който от движение засече във вратата за 3:0.

С тази победа Селтик излезе начело в класирането на Висшата лига на Шотландия, изпреварвайки днешния си съперник. "Детелините" са с 57 точки в актива си, докато Рейнджърс вече е втори с 56 точки.

ВИДЕО от мача:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА