Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 10:42 3 975 8

Международният олимпийски комитет с шокираща новина за световния спорт

  • мок-
  • вдигане на тежести-
  • бокс-
  • олимпиада-
  • модерен петобой

МОК се съгласи с предложението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма, което получи и подкрепата на изпълкома

Международният олимпийски комитет с шокираща новина за световния спорт - 1
Снимка: БГНЕС

Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната програма на Летните Олимпийски игри през 2028-а година в Лос Анджелис. Решението беше взето на Сесията на МОК, която се провежда в момента.

МОК се съгласи с предложението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма, което получи и подкрепата на изпълкома. В числото на 28-те вида спорт са включени скейтборда, сърфинга и скално катерене, които вече дебютираха на Игрите в Токио през миналата година.

Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой към момента не са включени в програмата и остават в списъка на чакащите. МОК препоръча на съответните международни федерации да извършат необходимите реформи, за да съхранят местата си в олимпийската програма.

През 2023-а година Организационният комитет на Игрите през 2028-а година в Лос Анджелис може да предложи допълнителни видове спорт, които да бъдат включени в програмата. Окончателният вариант на въпросната програма, както и точният списък на спортовете, които ще участват след шест години ще бъде утвърден през декември 2024-а година.

Модерният петобой ще трябва да замени конната езда с друга спортна дисциплина след Олимпийските игри в Париж през 2024-а година, реши управляващият орган на този спорт в края на миналата година. Това решение беше напълно очаквано, след като на Игрите в Токио имаше много сериозни критики за поведението на германската треньорка Ким Райзнер. Тя беше дисквалифицирана за удар по коня. Райзнер се ядоса на животното, след като надеждите на нейната ездачка Аника Шлой за злато се изпариха, тъй като конят отказа да скача.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренер

    54 2 Отговор
    Идеята е всички древни и основополагащи спортове да бъдат изключени и да останат само такива, като дуел с кожени шпаги и гримиране с препятствия!
  • 2 Некой си

    31 0 Отговор
    Ф(п)едерациите по пилинг, лифтинг, ботоксинг да не се бавят, а да подават документи за участие!!!
    Скоро WADA ще проверява дали съсезателите са си епилирали задниците, а не дали са се назобили!

    Коментиран от #7

  • 3 Бай Гого

    30 1 Отговор
    Поредното доказателство, че светът отива на свършек...
  • 4 БФедерация по Корупция

    18 1 Отговор
    Ако КОРУПЦИЯТА стане Олимпийски спорт - нашите политици ще ги дисквалифицират, заради допинг!!!
  • 5 Taka si e

    21 0 Отговор
    нека включат и ядене на хотдог като олимпийски спорт,
  • 6 Борислав

    9 0 Отговор
    Безумията продължават!Очаквам скоро в олимпиадите да участват само черни и джендъри..или в най-добрия случай белите служебно да се класират след трето място!
  • 7 с две между

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Некой си":

    пръстите,-третия печели....
  • 8 Qqqq

    1 4 Отговор
    За модерния петобой и щангите съм съгласен. Първо на последък тези спортове са много непопулярни , даже аз не мога да се сетя какво точно представлява модерния петобой. А в щангите е пълна шуробаджанащина. Всички се "зобат" и хващат само тези , които не са си платили. За бокса не съм много съгласен , но пък на олимпиадата, той се води аматьорски бокс и не е толкова интересен както професионалния.