Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 07:30 1 150 0

Кои са най-големите трансфери, които едва не се състояха през януари

  • алваро мората-
  • ренато санчес-
  • джеси лингард-
  • адама траоре-
  • фабио карвальо

Не всичко премина по мед и масло за играчите и клубовете през трансферния прозорец

Кои са най-големите трансфери, които едва не се състояха през януари - 1
Снимка: БГНЕС

Трансферните прозорци във футбола са една от най-вълнуващите части от играта, които на практика нямат нищо общо с 90-те минути на терена. Причината е, че всички ние - запалянковците, имаме възможност да се размечтаем за това какво би могло да стане, ако даден играч облече екипа на любимия ни тим. В следващите редове ще се консултираме с човека-новина в света на футбола - Фабрицио Романо, за да разберем кои са най-големите трансфери, които едва не се състояха през януари. По този повод с него се свързаха от Skrill.com.

  1. Фабио Карвальо от Фулъм към Ливърпул - 19-годишният португалец е един от скритите в Чемпиъншип таланти. Той мина успешно през цялата йерархия на юношеския футбол в Англия, за да се озове най-накрая в мъжкия тим на „котиджърс“, където този сезон блести ярко в центъра на полузащитата. Момчето е автор на 8 гола и 4 асистенции и то след едва половината мачове от сезона. Скаутите на Юрген Клоп са проследили целия този процес и дори германецът е направил оферта за Карвальо, която е била приета от Фулъм. Проблемът обаче е бил, че документите не са обработени достатъчно бързо. Младокът минава успешно медицински прегледи на „Анфийлд“, но трансферният прозорец хлопва пред очите му. Очакваме развитие по темата през лятото.
  2. Адама Траоре от Уувърхамптън към Тотнъм - Бързоногият испанец се превърна в любимец на мнозина из Висшата лига с впечатляващата си физика и завидната лекота, с която преминаваше покрай съперниците. „Молиню“ обаче се оказа прекалено тесен за таланта му и той тръгна да си търси нов отбор. Антонио Конте е инструктирал парламентьорите си да стартират преговори за Траоре, но €16-те млн., които е предложил не са удовлетворили ръководството на „вълците“. Това изглежда накара „шпорите“ да се насочат към Деян Кулушевски от Ювентус, а Адама пое в посока Барселона под наем.
  3. Джеси Лингард от Манчестър Юнайтед към Нюкасъл - „Свраките“ очаквано се превърнаха в най-активния клуб от трансферния пазар след смяната на собствеността. Бившият английски национал попадаше в плановете на Еди Хол, но Ралф Рангник направи всичко възможно, за да блокира сделката за наем до края на сезона. Причината е, че той иска да го използва по-често през втората половина от сезона, независимо от факта, че договорът му изтича през лятото.
  4. Алваро Мората от Ювентус към Барселона - Не е тайна, че Шави вложи доста усилия, за да стегне редиците си в предни позиции. Все пак той привлече Феран Торес, Пиер-Емерик Обамеянг и споменатия по-горе Адама Траоре. Алваро Мората обаче бе първият му избор за върха на атаката, тъй като предпочита да залага на човек, който умее да играе във въздуха поне толкова добре, колкото Люк де Йонг, но в същото време да е по-ефективен в разиграването на топката от нидерландеца. Интересен факт е, че Юве и Барса са се споразумели за наема на централния нападател, но Атлетико Мадрид упражни правото си на вето с оглед факта, че все още е основен праводържател върху договора на Мората. „Дюшекчиите“ са решили, че това би могло да окаже влияние върху битката за топ 4, където в момента се намират двата испански гранда.
  5. Ренато Санчес от Лил към Милан - Португалският плеймейкър от известно време е свързван с трансфер в някой от топ отборите из Европа, след като доказа, че е израснал достатъчно във Франция след провала си в Байерн Мюнхен. Само два дни преди затварянето на прозореца Милан отправя оферта за Санчес, която бива приета от Лил, но „росонерите“ сами се отдръпват, за да отложат сделката до лятото. Причината е, че не е направен достатъчно задълбочен анализ на качествата му и дали той ще успее да запълни празнината, която ще остави Франк Кеси след напускането си. Освен това котдивоарецът все още не е подписал договор с друг отбор, така че не е изключено да преосмисли решението си, ако Милан спечели „Скудетото“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА