Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 16:00 923 2

Футболистите въстанаха срещу идеята за Световно първенство на всеки 2 години

  • фифа-
  • световно първенство-
  • fifpro

Най-големият синдикат направи мащабно проучване и стигна до този извод

Футболистите въстанаха срещу идеята за Световно първенство на всеки 2 години - 1
Снимка: Shutterstock

Идеята на ФИФА да организира Световно първенство на всеки 2 години срещна поредна пречка, като този път най-големия спортен синдикат FIFPro направи мащабно проучване сред футболистите, за да установи, че огромното мнозинство от тях са против тази радикална промяна, научихме от The Guardian.

Анкетата е обхванала 1 000 действащи играчи от повече от 70 държави. Оказва се, че около 75% от тях са заявили, че искат настоящият формат на всеки 4 години да се запази.

В Европа и Азия са най-категорични, че не искат през година да се борят за Световната купа (77%). В Африка обаче са най-възприемчиви и все пак 49% от играчите не искат промяна. В Южна и Северна Америка процентът е 63.

Проучването обхваща и личните предпочитания на спортистите, що се касае до избора им на любимо състезание, което предпочитат да спечелят. Оказва се, че 81% са поставили на едно равнище националните си шампионати и Мондиала.

Общественото мнение до голяма степен се припокрива с това на футболистите, като повечето отново са единодушни, че идеята на ФИФА цели основно да генерира приходи за себе си, независимо от ефекта, който ще постигне върху останалите международни и национални надпревари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Онзи

    1 1 Отговор
    Фсеки футболис мечтае да играе на световно ! А които не искат-да гледат по tv !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.