Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 23:45 1 884 6

Хебър постигна исторически обрат в Белгия

  • хебър-
  • шампионска лига-
  • рьозеларе

„Пазарджиклии“ изоставаха с 2:0 гейма, но все пак стигнаха до успеха

Хебър Пазарджик постигна може би най-знаменитата си победа за сезона, обръщайки от 2:0 до 2:3 резултата срещу белгийския Рьозеларе.

„Тигрите“ доминираха през цялата първа част, но допуснаха загуба, след като водеха 21:22, за да позволят на съперника да затвори частта при 25:23.

Във втория гейм инерцията бе на страната на белгийците, които нито за миг не изпуснаха водачеството до крайното 25:21.

Селекцията на Камило Плачи включи на друга скорост в решителния трети гейм, за да покаже, че разполага с нужната психика, за да наложи волята си и точките бяха 20:25.

След това Рьозеларе се опита отново да си възвърне увереността и до средата на гейма изглеждаше така, сякаш победата им е неминуема. Силна серия на гостите обаче преобърна развоя на събитията при 13:13, когато нашият тим отбеляза 4 поредни точки. Геймовете след това бяха изравнени след 22:25.

Тайбрека беше особено драматичен, защото домакините се добраха до гейм пойнт при 14:12, само за да загубят мача с 14:16.

Остава още един мач между двата отбора, който ще определи втория тим в Група А. Към момента ги разделя само една точка в класирането, но срещата се очертава да е за чест, защото никой от тях няма шанс да се нареди сред най-дорбите втори отбори.

Припомняме, че COVID-рестрикциите направиха така, че Хебър да допусне служебна загуба с 3:0 от Фридрихсхафен на 26 януари. Българският гранд бе изправен пред дилемата да участва в евротурнирите и да прекара период на карантина, който ще го извади от турнира за Купата на България или да се фокусира върху турнира, който по-късно спечели.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо юмручето

    5 0 Отговор
    Браво момчета само ХЕБАР

    Коментиран от #3

  • 2 Некъф

    7 0 Отговор
    От кога зала Васил Левски в град Пазарджик е в Белгия? Кнак са "домакин" в първия от двата мача, които се играят в Пазарджик!
  • 3 ХебЪр

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мунчо юмручето":

    Хебар се пише ХебЪр
  • 4 Топ

    3 0 Отговор
    Топ са пичовете , жалко е само, че са финансирани от най-корумпирания кмет за всички времена и даже халипавия му племенник е “президент” на клуба
  • 5 Белгия

    0 0 Отговор
    Живея в Белгия. Градът е Рюселаре. Какво е това Рьозе.
  • 6 Белгия

    0 0 Отговор
    Даже може и просто Руселаре, но не и Рьозе...