Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 17:03 2 053 11

Левски с важна победа срещу Локо Пд (ВИДЕО)

  • левски-
  • локомотив пловдив-
  • efbet лига-
  • футбол

Днешният двубой на "Герена" се превърна в истински футболен празник, посетен от над 10 000 зрители по трибуните

Левски с важна победа срещу Локо Пд (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Левски записа важна победа на старта на полусезона в efbet Лига. "Сините" се наложиха с 2:1 над Локомотив (Пловдив) в 20-ия кръг на първенството.

Днешният двубой на "Герена" се превърна в истински футболен празник, посетен от над 10 000 зрители по трибуните.

Преди началото на дербито, "сините" фенове се бяха събрали на многохилядно шествие след като поднесоха венци пред паметника на Васил Левски. В днешния двубой, играчите на столичния гранд изглеждаха окрилени от горещата подкрепа по трибуните.

Левски с важна победа срещу Локо Пд (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Срещата беше предшествана от минута мълчание в памет на Апостола на свободата Васил Левски.

Първият четвърт час игра мина равностойно, като и двата отбора опитата по няколко центрирания, които обаче не доведоха до удар към една от двете врати. Първият точен изстрел към една от вратите бе отправен от Цунами в 16-ата минута, който шутира опасно от сериозна дистанция, но вратарят Лукас Рейдър плонжира и изби.

Четири минути по-късно обаче "черно-белите" останаха с човек по-малко. Мартин Паскалев, който беше последен в защита, препъна откъсващия се сам срещу Рейдър Билал Бари, а съдията му вдигна директен червен картон. Първоначално Волен Чинков посочи бялата точка отсъдена дузпа, но след проверка със системата ВАР беше отсъден пряк свободен удар.

Левски с важна победа срещу Локо Пд (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Свободният удар беше изпълнен от Марин Петков, топката се отби в стената от играчи на „смърфовете“ и попадна право в Андриан Краев, който без забавяне стреля от границата на панелтерията - 1:0.

След точно половин час игра обаче Локомотив успя да изравни резултата. Парвиз Умарбаев центрира от ъглов удар, където Хосе Кордоба увисна и изпусна влезлия преди минути Милош Петрович, който засече с глава за 1:1.

Левски с важна победа срещу Локо Пд (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Само минута по-късно Билал Бари получи чудесен пас отляво в наказателното поле от Сонко Сундберг, след което преодоля защитник на Локомотив и стреля от малък ъгъл към вратата, но топката се отби от страничната греда на Рейдър.

Левски обаче много бързо си върна преднината в резултата секунди след това, в 32-ата минута, "сините" разиграха отдясно, а Марин Петков намери Филип Кръстев, който стреля фронтално срещу вратата на Рейдър от дистанция и забоде топката в горния му ляв ъгъл за 2:1, след което трибуните на „Герена“ изригнаха.

Левски с важна победа срещу Локо Пд (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС


В 39-ата минута Димитър Илиев засече с глава центриране от ъглов удар, но топката премина покрай лявата греда на Михайлов.

На почивката Димитър Костадинов беше пуснат на мястото на Асен Митков в състава на Левски.

В 64-ата минута "черно-белите" имаха отличен шанс да изравнят резултата. Бирсент Карагарен получи отдясно в наказателното поле, измъкна се от Цунами и стреля опасно към далечния ъгъл, но топката премина много близо до дясната греда на Михайлов.

Левски владееше повече топката в слеващите минути, но нови опасности липсваха.

В 81-ата минута Радослав Цонев намери Филип Кръстев, който проби в наказателното поле, топката бе отбита в ръката на играч на Локомотив, но дузпа не беше отсъдена. При повторенията се видя, че няма основание за 11-метров наказателен удар.

Минута преди края на редовното време "сините" удариха втора греда. Димитър Костадинов стреля пред наказателното поле, получи се рикошет в играч на гостите, след което топката се отби от напречната греда на Рейдър.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🐵🐵🐵

    10 6 Отговор
    Две пенции от локото реват
  • 3 Търновец

    12 11 Отговор
    Лефски Подуене
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Еййййй

    15 12 Отговор
    На тия ако не им дадат дузпа, човек ше изгонят…. Винаги така са побеждавали!
  • 6 Герак Митко

    10 11 Отговор
    Волен Чинков трябва да бъде наказан. Перукан му е наредил да изгони играч на Локо още преди започване на мача, а не чак в 20-тата минута. Иначе ромчето на бат Венци игра добре и може да надмине Мариян Огнянов по успехи.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Мим

    10 12 Отговор
    Като начало може да се каже добра игра,имаше желание,има и победа Нека и занапред така да се раздават и ще има много победи и успехи.Само ЛЕВСКИ...
  • 8 чичо

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Герак Митко":

    ЗАСЛУЖЕН ЧЕРВЕН КАРТОН,
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Локото

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Герак Митко":

    А какво да го прави, то момчето от Локо Пл само си вдигна ръката и си призна за фаула.
  • 11 Стоян Александров

    3 2 Отговор
    Цеца африканска трепери. Толкова ги е страх, че Петорчо е ужасен. Не искам, ама след мача с Левски Петорката ще е уволнен. А иначе НЕ искам. Петорката завинаги тренер у цецини. Левски ще бие цеца поне с 5 ( пет ) гола разлика. САМО ПФК ЛЕВСКИ СОФИЯ....ОЛЕ