Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 20:06 3 032 36

Зрелището между Славия и ЦСКА едва не бе опорочено след кошмарен сблъсък между Георги Петков и Жорди Кайседо

  • цска-
  • славия-
  • георги петков-
  • жорди кайседо

Вратарят на „белите“ втрещи всички, тъй като припадна на терена след инцидента

Зрелището между Славия и ЦСКА едва не бе опорочено след кошмарен сблъсък между Георги Петков и Жорди Кайседо - 1
Снимка: БГНЕС

Славия и ЦСКА си спретнаха едно от рядко зрелищните дербита в родния футбол (2:3), но то едва не бе помрачено в средата на първата част, когато Георги Петков и Жорди Кайседо си сблъскаха главите, в следствие на което вратарят припадна в несвяст на терена.

Ветеранът на вратата на „белите“ излезе далеч от гол-линията си, за да пресече една изритана топка към еквадореца, но кълбото попадна във възможно най-конфликтната зона за двамата играчи. Те се удариха и паднаха на земята, като централният нападател на гостите извика за помощ, докато Петков падна в несвяст. Оказа се в последствие, че вратарят е глътнал езика си, но падането по лице и бързата намеса на медицинския екип направиха така, че здравето му да не бъде сериозно застрашено. Повторенията доказаха, че в ситуацията имаше засада на Кайседо, но с оглед новите директиви на ФИФА и УЕФА за оставяне играта да продължи, ако страничния рефер не е сигурен, се оказаха в сериозен ущърб на двамата пострадали.

Срещата можеше все пак да продължи, макар Георги Петков да бе сменен от 16-годишния Денислав Жеков с вратарските ръкавици.

Славия дори излезе напред в резултата в 55', чрез гол на Бакеро, но малко по-късно Кайседо изравни.

Мено Кох и Амос Юга направиха пълен обрат за „армейците“, а Ерол Дост оформи крайното 2:3.

До края на срещата Томбак бе изгонен от отбора на Славия за втори жълт картон, а към душовете го последва и Греъм Кери с два жълти картона, макар и секунди преди последния съдийски сигнал.

Успехът за ЦСКА е от особена важност, защото така „червените“ запазиха разликата от 4 точки с Лудогорец на върха в класирането, тъй като „орлите“ спечелиха с 1:2 гостуването си на Черно море няколко часа по-рано.

Славия обаче увеличи серията си без успех на 5 мача и вече клубът е с равни точки с Левски на петото място.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    19 7 Отговор
    АБЕ ТОЯ ВЕНЦИ ДА НЕ Е ИЗТРЕЩЯЛ...16 ГОДИШНО МОМЧЕ ЩЕ ГО ПУСНЕШ В ТАКЪВ МАЧ...МОЖЕШ ДА ГО СТРЕСИРАШ И ПОВЕЧЕ ДА НЕ ВИДИ ТОПКА....СКЛЕРОТИК....

    Коментиран от #22, #25, #28

  • 2 Бонговец

    49 0 Отговор
    10 минути не могат да отворят линейката. И накрая вратата се отвори със шутове. Утре тези кадри ще обиколят света. Голият задник на здравеопазването ни ще лъсне и в световен мащаб. Позор
  • 3 Славия

    18 35 Отговор
    Днес сьдиите помогнаха много на Панчеревци.При ситуацията сьс Петков страничния сьдия не маркира явна засада.Ако беше маркирана засадата навреме нямаше да се стигне до сбльсака междеюу Печкаата и Петков и нямаше да видят победа .Сьдиите ги подкрепят.но са жалки.

    Коментиран от #4, #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 3.14К

    22 17 Отговор
    С безобразно слабата и неграмотна игра, ЦСКА дават възможност и на съдии и отборите срещу които играят, да си правят гаргара с тях. С тази игра левскарите ще ги развинтят, а Локо ПД ще ги отстрани за купата. С изключение на 4-5 футболисти,.останалите начело с треньорите и скаутите, са тотален брак.

    Коментиран от #8

  • 6 да да

    21 10 Отговор
    На Гошето-вратарчето се прави на луд!Тарикат си е....Тъпи номера...
  • 7 Славист

    8 11 Отговор
    Чичо Венци е машина. Бентлито е в смяна с Майбах. Как ги прави тия хватки като е безпарец, ми е загатка. А, че пак го изиграха драматично с Гришата е за Холивуд. Но на столчетата в Овча купел празнота. Шоу на терена за телевизора и Букмейкъра!
  • 8 Гейарен

    20 9 Отговор

    До коментар #5 от "3.14К":

    Ех, мечти говежди. Какво ли ще говориш след две седмици като ви прегазят, както ви газят последните мачове. Съдията пак ще е виновен. Гришата пак ще е плащал и кухорогите пак на опашката в класирането.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лудия касапин

    9 16 Отговор

    До коментар #8 от "Гейарен":

    Припок,Славия се биха сами,това,да ти вкарат 3 гола от корнер е срам за аматьорски отбор какво остава за професионален. Кажи от игра,колко положения имахте , колко атаки направихте, защото аз повече от една не видях,за отбор с претенции за титла са прекалено малко.

    Коментиран от #30

  • 11 Грешиш

    12 13 Отговор

    До коментар #8 от "Гейарен":

    С тази игра няма да победим Левски…. Пълна скръб са и нямат никаква мисъл какво да направят в предни позиции. Много слаб и предвидим ЦСКА.

    Коментиран от #36

  • 12 1913

    10 22 Отговор
    При контузията на Гошко Петков, съдията трябваше да свири засада на червения нападател,имаше чиста засада, ако бе спрял играта, нямаше да има тежка контузия. Отделно- червен картон за тъмнокожия цесекар, не даде и чиста дузпа за Славия, нямаше засада при отсъдената и после отменена дупзпа.

    Коментиран от #18

  • 13 Античорбев

    11 23 Отговор
    ЦДСКА е комунистически отбор, толериран вече 74 години от властта. Срам и резил е да си чорбар.

    Коментиран от #21

  • 14 антикомунист

    10 20 Отговор
    Съдията от Варна е известен чорбар, през цялото време подпираше отбора на комунистите.Не им ли стига толкова години съдийска, правителствена, партийна, съветска помощ?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Aлфа Вълкът

    17 3 Отговор
    Хареса ми как Урсула хвърляше къчове все едно ще рита камбаната! 🤗🤗🤗
  • 17 Перко

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "съдийска помощ":

    Нужна ти е лекарска помощ!
  • 18 Отворко

    19 3 Отговор

    До коментар #12 от "1913":

    Жоро Вратарчето се ,, контузи" , за да не му свирят дузпа.

    Коментиран от #20

  • 19 Тарабов

    6 16 Отговор
    Цял живот съдийска помощ за съветския отбор на Гошо Тарабата
  • 20 Църна маца

    5 15 Отговор

    До коментар #18 от "Отворко":

    Трябваше съдията да свири засада, имаше такава на църния "армеец", тогава нямаше да има контузия.

    Коментиран от #31

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 14 Отговор

    До коментар #13 от "Античорбев":

    НЯКОГА имаше фудбол Сега има ЧАЛГА БОЖИГОЛ силикон НЯКОГА ИМАШЕ ЦСКА ЦДНА СЕГА ИМАЛИТЕКС преименуваЛ се на ЦСКА ГРАД. ЛОВЕЧ е ГРАД ЪТ НА ЛЮЛЯЦИТЕ ТАМ Е И ТРОЯМСКИЯТ МОСТ. ТОЙ Е ОТ ДЪРВО направен
  • 22 ЦСКА БГ

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    От новия бразилец Гарсес, се очакваше техника и скорост. Засега не се вижда нищо такова. Никакъв дрибъл и не е надиграл съперник. Дано да е от адаптацията, но Вилдсхут поне преминава съперници при 1:1.
    В ЦСКА трябва да се смени и цялата халфова линия-бавни са, не пресират, не отнемат топката.
    Отбора сега има само добра двойка централни защитници-Матей и Кох, и централен нападател-Жорди Кайседо!

    Коментиран от #23, #32

  • 23 български отбор ?

    4 12 Отговор

    До коментар #22 от "ЦСКА БГ":

    Гова български отбор ли е? Защо не участват за купата на африканските нации? Едно време трябваше да играят за съветското първенство.Никаква промяна няма тук, щом съдиите продължават да подпират отбора на овенните.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Mini Cooper

    0 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    Е кого да пусне?Да влезе бат Венци ли да пази,с големия тумбак?Момчето беше резервен вратар и ако урсула не беше припаднал нямаше да играе,ама късмет,наложи му се.Мисля,че добре се справи момчето,само 3 гола пусна,ако беше Петков можеше и да пусне повече,а можеше и да не пусне толкова.То затова е интересно във футбола.

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Търновец

    9 1 Отговор
    Г. Петков връхлетя върху Кайcедо и трябваше да има дузпа – Кайседо беше много по-близко до тoпката прeди Петков да връхлети; Черфения картон срещу Кери е съдийски подарък за Лефски
  • 28 Венци

    0 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    Какво ти е виновен Венци Стефанов? След като наказаха Светльо Вуцов и Кайседо за малко да убие Петков славия няма друг вратар освен това 15 годишно момче. Три гола от корнер и Литекс София спаси кожата. Няма да е все така. По грозен футбол от Литекс аз не съм виждал преж живота си.
  • 29 Глупости

    0 11 Отговор

    До коментар #3 от "Славия":

    Говориш глупости, да имаше засадан, но според правилата ситуацията се изчаква и после се гледа на ВАР. По скоро Кайседо трябваше да бъде изгонен при този опит за убииство.
  • 30 Вратар

    0 10 Отговор

    До коментар #10 от "Лудия касапин":

    Е какво да направят Славия като наказаха Вутов а Петков едва не го убиха. Кой е този отбор в БГ дето има 3-ма равностоини вратаря??? Просто малшанс Славия игра по-добре и заслужаваше победата, но с този вратар толкова. Три гола от корнер наистина това рядко може да се види. Ако ЦСКА-София мисли че все така ще вкарва от корнер и ще бие без игра много скоро идва истинският тест с Локото и Левски.
  • 31 Правила

    0 11 Отговор

    До коментар #20 от "Църна маца":

    Хайде научете ги малко тези правила а!!! Положението се оставя и после се разглежда от ВАР. Съдията свири правилно друг е въпроса дали не трябваше да изгони Кайседо при този опит за убииство. Но когато има засада пък положението е извън редовното време.
  • 32 Кайседо

    0 10 Отговор

    До коментар #22 от "ЦСКА БГ":

    На Кайседо головете са му като вчерашният, корнер или пряк свободен на Кери и Кайседо с глава. Това става при слаби и ненаучени отбори, но при по слилни отбори особенно с високи централни защитници няма как да стане. Много го величаете този Кайседо, но става за Блгария щото ние не учим статични положения.
  • 33 Петков

    0 12 Отговор

    До коментар #25 от "Mini Cooper":

    Как Петков ще пусне 3 гола от корнер ти чуваш ли се? Петков излиза и боксира топката. Чист късмет че Вуцов беше наказан и срещу Петков беше направен атентат.
  • 34 Радан

    10 0 Отговор
    абе чичо Венци от къде докара тоя Жук за линейка през седмицата съм го виждал същия жук без буркан да кара картофи на пазара в Красно село!
  • 35 дидо тира

    9 0 Отговор
    абе тоя Урсула до кога ще се помотва там а си не одите при чаветата в махалата в Пазарджик
  • 36 4555

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Грешиш":

    Лефскар под прикритие.