Last news in Fakti

2 Март, 2022 14:59 1 290 4

Клубовете от Висшата лига искат Евертън да скъса връзки с руски милиардер, приближен до Путин

  • евертън-
  • висша лига-
  • футбол-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • алишер усманов

Роденият в Узбекистан бизнесмен е сред олигарсите, близки до Владимир Путин, които получиха санцкии от ЕС след нахлуването на армията на Руската федерация на територията на Украйна и започването на война срещу суверенна държава

Клубовете от Висшата лига искат Евертън да скъса връзки с руски милиардер, приближен до Путин - 1
Снимка:

Английският Евертън е под сериозен натиск от останалите тимове в английската Висша лига да прекъсне връзките си с руския милиардер Алишер Усманов, съобщава пресата на Острова. Роденият в Узбекистан бизнесмен е сред олигарсите, близки до Владимир Путин, които получиха санцкии от ЕС след нахлуването на армията на Руската федерация на територията на Украйна и започването на война срещу суверенна държава.

Очакванията са в следващите часове или дни Усманов да получи санцкии и от правителството на Обединеното кралство заради близките си връзки с Кремъл.

Шансовете той да скъса връзки с клуба към този момент не изглеждат много големи, след като той се защити във вторник вечер. Усманов е собственик на компанията, която е спонсор на клубната база на Евертън. Освен това олигархът има ексклузивни права за името на новия стадион на клуба от Премиър лийг. Председател на USM Holdings пък е собственикът на Евертън Фарад Мошири.

“Ограничителните мерки, наложени ми от Европейския съюз, са несправедливи, а причините са комплект от клеветнически твърдения, накърняващи честта, достойнството и бизнес репутацията ми”, заявява той.

От Евертън за момента отказват да коментират нахлуването на Русия в Украйна и разглеждат ситуацията като външен за клуба въпрос, тъй като Усманов не е пряк акционер в клуба, но останалите членове на Премиър лийг са на мнение, че тази позиция не е състоятелна и искат действия от “карамелите”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    4 3 Отговор
    НАСЕКЪДЕ РУСКИ ОЛИГАРСИ. ........
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Развод ми дай

    1 4 Отговор
    Футболният клуб Евертън прекъсна връзките си със своите руски спонсори, включително USM, която е собственост на олигарха Алишер Усманов
  • 4 kieran_tierney

    0 0 Отговор
    Ако питате мен английските клубове и вьобще клубовете от острова трябва да стоят надалеч от руски и вьобще олигарси от някогашният СССР