Last news in Fakti

3 Март, 2022 19:28 1 510 2

Славия на 1/2-финал за Купата след обрат срещу Берое (ВИДЕО)

  • славия-
  • берое-
  • купа на българия-
  • футбол

Старозагорци поведоха в резултата в 38-ата минута чрез Стив Фуртадо, но с два бързи гола на Тони Тасев 41-вата и Радослав Кирилов от дузпа в 57-дузпа "белите" стигнаха до успеха с 2:1 на "Овча купел"

Славия на 1/2-финал за Купата след обрат срещу Берое (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Спавия се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на България след обрат срещу Берое. Старозагорци поведоха в резултата в 38-ата минута чрез Стив Фуртадо, но с два бързи гола на Тони Тасев 41-вата и Радослав Кирилов от дузпа в 57-дузпа "белите" стигнаха до успеха с 2:1 на "Овча купел".

Домакините влязоха по-активно в мача, но до сериозни опасности пред вратата на Генадий Ганев в началните минути не се стигна. В 3-ата минута Тони Тасев бе изпуснат от отбраната на Берое, но стреля неточно, а и беше в положение на засада. Гостите обаче можеха да открият резултата още при първата си атака в 7-ата минута. Шут на Алиун Фал бе блокиран от Георги Вълчев, а при добавката на Абубакар Тунгара топката се спря в ръцете на Светослав Вуцов.

Отговорът на Славия не закъсня. В 13-ата минута Венци Керчев със страхотно прехвърлящо подаване намери Ради Кирилов в наказателното поле. Капитанът на "белите" финтира Стив Фуртадо, но изстрелът му мина над вратата. Грешка на Светослав Вуцов в 17-ата минута едва не доведе до гол във вратата на "белите", след като той се размина с топката пред наказателното си поле. Съотборникът му Керчев обаче внимаваше и изби топката пред дебнещия Омар Камара. Отново централният нападател на Берое бе близо до попадение в 21-ата минута, след като получи хубав пас от Тунгара. С общи усилия домакините обаче не му позволиха да отправи удар към вратата на Вуцов.

Славия вкара топката във вратата на съперника в 26-ата минута, но голът не бе зачетен заради засада. Шут от дистанция на Иван Минчев бе избит от Ганев, а притичалият Йон Бакеро подаде към Ради Кирилов, който прати топката в мрежата на гостите. Попадението правилно бе отменено, тъй като в момента на удара и двамата футболисти на "белите" бяха в положение на засада. Две минути след това левият бек на домакините Людовик Соарес изби топката пред голлинията, след като Камара отклони с глава центриране от корнер.

В 38-ата минута Берое поведе с гол на десния бек Стив Фуртадо. Той получи топката от Джонатан Перейра и с прекрасен шут по диагонала направи Вуцов безпомощен - 0:1.

На "белите" им бяха нужни само три минути, за да върнат паритета. Поредният дълъг пас на Керчев изведе Тони Тасев на добра позиция, а той надбяга централните защитници на гостити с премерен шут по земя прати топката в далечния ъгъл на Ганев за 1:1.

В началото на втората част играта се развиваше между двете наказателни полета. В 50-ата минута дебютиращият за Берое Давиде Мариани опита удар от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

Домакините стигнаха до пълен обрат в 57-ата минута, след като получиха дузпа след намесата на ВАР. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Сиам Бен Юсеф в наказателното поле. Ради Кирилов центрира отляво и топката срещна лявата ръка на централния бранител на гостите. Зад бялата точка застана Кирилов и майсторски прати Генадий Ганев в грешния ъгъл - 2:1.

Бен Юсеф можеше да изкупи грешката си за дузпата в 64-ата минута, когато от вратарското поле стреля неточно. Симеон Мечев центрира от фаул, топката премина през купа от играчи и стигна до защитника на Берое, но той не се ориентира добре. Три минути след това отличен пробив отляво на резервата Кийлън Лебон завърши с хубаво центриране, с което обаче бранителите на Славия се справиха.

В 72-ата минута с "бялата" фланелка дебютира бившият халф на Левски Борислав Цонев, който замени Иван Минчев. Минута по-късно вратарят Светослав Вуцов направи двойно спасяване и запази аванса на отбора си. Най-напред изби удар от дистанция на Серкан Юсеин, а след това с крак спаси добавката на Алиун Фал. Малко след това в игра за Славия се появи и друго ново попълнение - Мартин Петков, който получи жълт картон секунди следи влизането си в игра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    4 0 Отговор
    Славия и Обрат са като Ден и Нощ. чича ви венци си прави паричките с обръщалки, пък вие вярвайте, че има футбол тука
  • 2 Армеец

    0 0 Отговор
    А дано се паднат с нас… Да си отбием на пепеливи тумбаци!