Last news in Fakti

7 Март, 2022 16:30 1 371 0

Ветеран на Милан е тук, за да стане шампион

  • милан-
  • оливие жиру

Французинът продължава да носи успехи на „росонерите“ в борбата за титлата

Ветеран на Милан е тук, за да стане шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Милан спечели прекия си двубой за лидерската позиция в Серия А срещу Наполи с 0:1, благодарение на поредното попадение на ветерана Оливие Жиру, които не спира да бележи за новия си отбор, въпреки напредналата си футболна възраст. Това логично му дава нужното самочувствие, за да може открито да заяви, че той и колегите му възнамеряват да атакуват „Скудетото“ в оставащите 10 кръга до края на шампионата.

Спечелихме три важни точки, защото победихме пряк съперник за „Скудетото“. Успехът беше заслужен, защото запазихме концентрация до края. Борихме се през целия мач и бяхме твърдо решение да успеем. Аз самият се старая винаги да съм на точното място в точното време. Представихме се отлично в защита, но можехме да се справим по-добре при контраатаките. Осъзнавам, че можем да станем шампиони. Това е и причината, за да сме тук. Топ 3 сме в рамките на 3 точки. Не бих искал да се фокусирам конкретно върху шампионата, защото сме и на полуфиналите за Купата на Италия. Амбицията продължава да ни води напред“, каза французина в интервю за DAZN.

35-годишният Жиру има вече 8 попадения от началото на сезона, колкото отбеляза и 40-годишният Златан Ибрахимович. Шведът обаче е контузен от известно време, така че бившият нападател на Челси и Арсенал се възползва отлично от открилата са възможност пред него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА