10 Март, 2022 10:10 2 502 1

Браво! Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа!

  • алберт попов-
  • ски-
  • алпиец-
  • спорт-
  • куршавел-
  • световната купа

За първи път той кара на финалите на Световната купа през 2019 г. в Солдеу (Андора)

Браво! Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа! - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира за втори път в кариерата си за финалите на Световната купа в Куршавел (Франция). Българинът имаше малшанса да не завърши първия манш на нощния слалом във Флахау (Австрия), след като вървеше много добре на втората контрола.

В крайна сметка въпреки това отпадане той е 24-и в класирането на слалом с 97 т. С толкова са и Люк Уинтерс (САЩ) и Фабио Гщрайн (Ав). Именно тримата са последните, които влизат във финалите с голям късмет.

Слаломът в Куршавел е на 20 март. Вторият ни по сила алпиец Камен Златков също бе с добро темпо до втората контрола на първия манш, но и сбърка и не завърши. С 12-те точки, които спечели през сезона, Камен завършва на 50-о място в слалома за Световната купа.

Победата във Флахау спечели Атле Лий Макграт (Норвегия). В класирането за малката купа в слалома води Хенрик Кристоферсен (Нор) с 371 т. Втори е Лукас Бротен (Нор) с 323, а трети с 307 е Линус Щрасер (Гер).

"Класиране за финалите. Трябва да призная, че беше на косъм, след днешния не толкова сполучлив слалом във Флахау, но работата, която свършихме през сезона, се отплаща добре", коментира Алберт след състезанието във Флахау.

За първи път той кара на финалите на Световната купа през 2019 г. в Солдеу (Андора).


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    5 0 Отговор
    Алоо, редакторката, името на ски курорта е Куршевел, а не Куршавал !! ( явно си мислиш от сутринта за к.р дето шава!