Last news in Fakti

26 Март, 2022 15:30 692 2

Алберт Попов: Изпращам един сезон във върхова форма

  • алберт попов-
  • алпиец

"Завърших сезона с гръм и дадох заявка за следващия сезон", каза талатнливият български алпиец

Алберт Попов: Изпращам един сезон във върхова форма - 1
Алберт Попов, снимка: БНТ

Българският скиор Алберт Попов смята, че оставя зад гърба си един успешен сезон, като вярва, че предстоят най-силните му години.

В интервю за предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ най-добрият български алпиец разкри какво му предстои в края на тазгодишния сезон.

"В края на сезона остават последните щрихи. Получаваме новия материал и трябва да го тестваме, за да си помогнем за догодина. Чака ни още малко работа и после е време за почивка", сподели той.

24-годишният състезател посочи минималните разлики, които са го разделили от подюмите в хода на сезона.

"Смея да твърдя, че изпращам един сезон във върхова форма. Спрямо последните сезони се радвам, че успяхме да задържим формата по-дълго. Вървим в правилната посока. Въпросът е оттук нататък да продължаваме в този дух и да гоним стотните. През целия сезон се движа в рамките на 30 стотни. В Световната купа имаше два старта, на които наистина бях на 30 стотни. После дойде Олимпиадата, там разликата бе 36 стотни. Завърших сезона на 4-о място с изоставане от 16 стотни. Завърших сезона с гръм и дадох заявка за следващия сезон", добави той.

Столичанинът изброи необходимите съставки за успешна кариера и си спомни за първите си състезания.

"За успеха трябват на първо място средства, също труд, усилия, лишения. Много е скъпо. А без федерацията зад гърба ти е почти невъзможно. Главните спонсори са родителите. Аз от 2-годишен съм на ските, от 10-годишен започнах да мисля в тази посока. На първите състезания може би бях на 4-5 години. Бях по-дребничък, харесваше ми да се качвам на първото място и да съм над другите", разказва той.

Алберт Попов е убеден, че предстоят силни години, в които да постигне нови успехи.

"В силните ми години съм. Влизам в момента, в който цветето разцъфва. Идват най-хубавите ми години", категоричен бе той.

Скиорът сподели и впечатленията си от Олимпийските игри в Пекин, съветите за ски, които дава на приятелите си и за плановете си след спорта. Можете да проследите цялото интервю във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка Ф1 Рейсинг Пойнт

    1 2 Отговор
    Не спре да се хвали тоя сам си да се хвали.
  • 2 Джо

    1 1 Отговор
    Браво,Браво,Браво! Страхотен е младежа!