Last news in Fakti

11 Март, 2022 13:20 1 859 2

Левски опитва да картотекира украински бежанец

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • назар балаба-
  • футбол

Назар е пристигнал в България заедно със своите родители, които имали много близки приятели в София

Левски опитва да картотекира украински бежанец - 1
Снимка: БГНЕС

Левски ще се опита още тези дни да картотекира украинския бежанец Назар Балаба, съобщиха източници на БЛИЦ. Нещо повече – „сините“ ще предложат на момчето стая в своето общежитие, където то ще живее.

Назар е пристигнал в България заедно със своите родители, които имали много близки приятели в София.

„Двете семейства поддържат връзка от доста години. Често си гостуват – едните тук, другите в Украйна. След като войната избухва, българите предлагат на своите приятели да ги приютят в София. Така Назар и родителите му пристигат на българска територия. Българинът е привърженик на Левски. Именно той дойде при нас и ни каза за момчето – да го тестваме“, коментираха от Левски пред БЛИЦ.

Назар е роден на 10 май 2005 година. Минава за един от най-големите таланти на украинския футбол. В местната преса отзивите за качествата му са изключително добри. Седмица преди началото на войната той е бил картотекиран в мъжки състав на Динамо (Киев), в чиято школа тренира, играе и блести от години. Било е планирано до месец-два да запише дебют за мъжете в украинския елит. Балаба има мачове за юношеските и младежки формации на Украйна.

Назар е висок 182 см и играе като централен защитник. Той ще започне подготовка с юношите на Левски до 17 години, но ще бъде следен под лупа от старши треньора на представителния тим Станимир Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За, за

    6 1 Отговор
    Дано да стане и за националния, тъкмо ще вдигне нивото.

    Коментиран от #2

  • 2 Без българи

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "За, за":

    Бербатов нали обеща като спечели да национализира Кайседо, Бусато, Юга, Мазику и така да се класираме за световното. И този може да го вземем в национала. Ще сме първият национален отбор без българи в него.