Last news in Fakti

16 Март, 2022 21:57 9 962 3

Уникална корона и бижута за Кралицата на Световната купа по художествена гимнастика

  • златарна целе-
  • художествена гимнастика-
  • спорт-
  • кралица на световната купа-
  • световната купа

Най-красивата грация по традиция ще бъде избрана от официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти

 Уникална корона и бижута за Кралицата на Световната купа по художествена гимнастика - 1

Уникална корона и бижута от Златарна Целе ще получи гимнастичката, която ще бъде избрана за Кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата ще се проведе от 8 до 10 април в "Арена Армеец".

Най-красивата грация по традиция ще бъде избрана от официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти.

Короната, която е произведение на ювелирното изкуство, е преходна и се връчва всяка година. Тя е изработена от словенския бижутериен бранд Златарна Целе, един от най-големите европейски производители на бижута, със 100 обекта в седем страни - Словения, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония и България.

Тиарата е уникална със своя дизайн, изработена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконий, всички вградени ръчно от специалистите на компанията. Повърхността ѝ е озарена от матирани полирани части. Короната е изработена по дизайн на Хелена Умбергер.

Изработката на тиарата е микс от модерна технология и ръчна изработка, като процесът за създаването ѝ отнема 1 месец.

Победителката в конкурса Кралицата на Световната купа и нейните подгласнички ще получат и специално изработени бижута.

Кралицата и призовата тройка ще станат известни след награждаването на победителката в многобоя на 9 април

В традиционния за Световната купа в София конкурс ще участват всички гимнастички (индивидуално и ансамбли).

Представителите на медиите ще гласуват за най-красивата състезателка. Снимките на всяка една от участничките ще бъдат публикувани на официалната страница на състезанието.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно

    8 2 Отговор
    ще я дадат на някоя Украйнка от съпричастност
  • 2 Любопитен

    9 2 Отговор
    Това конкурс за красота ли е, с гимнастички вместо манекенки?
    И на такова нещо ли станахме домакини!
  • 3 Рослямист

    2 1 Отговор
    Батя Путля ще награди савецките гимнастички със злати корони пък!