Last news in Fakti

14 Март, 2022 14:44 1 108 2

Алберт Попов: Вярвам в това, което правим, надявам се на още една-две Олимпиади

  • алберт попов-
  • ивайло борисов-
  • ски-
  • спорт-
  • алпиец

Той бе избран за спортист на месец февруари, а Ивайло Борисов е номер 1 сред треньорите в традиционната анкета сред спортните журналисти в България

Алберт Попов: Вярвам в това, което правим, надявам се на още една-две Олимпиади - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български алпиец Алберт Попов и неговият личен треньор Ивайло Борисов се целят в топ 15 във финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини, които предстоят през уикенда в Куршавел (Франция).

Попов стигна до този етап за втори път в кариерата си след 2019 година в Солдеу (Андора).

„Беше малко на косъм, но смятам, че през този сезон имах добри резултати, развих се много и бях близо до постигането на една голяма цел, която съм си поставил“, коментира Попов.

„Надявам се на влизане сред първите 15, за да събера още точки за следващия сезон. Смятам, че съм в добра форма“, добави 24-годишният скиор.

Алберт Попов: Вярвам в това, което правим, надявам се на още една-две Олимпиади
Снимка: ПФК Черно море

„За първи път ще карам в Мерибел. Това ще е и подготовка за следващото Световно първенство, което ще се проведе там, а и още един шанс за добро класиране. Напоследък съм много спокоен. Не съм бил толкова спокоен в предишните сезони. Това се дължи на тренировките и че трупам увереност във възможностите си“, каза още Алберт Попов.

"Физическата подготовка, разбира се, е много важна, но напоследък се вижда, че психиката малко или много определя резултата. Там също много сме напреднали“, добави алпиецът.

Алберт Попов: Вярвам в това, което правим, надявам се на още една-две Олимпиади
Снимка: БГНЕС

Той бе избран за спортист на месец февруари, а Ивайло Борисов е номер 1 сред треньорите в традиционната анкета сред спортните журналисти в България.

"Вярвам в това, което правим. Поставяме си малки цели, които са мен са постижение, когато ги изпълня и това ми носи емоцията, която дава подиумът. Смятам, че ако успея да спечеля Световна купа, моята емоция ще е много по-голяма. Аз съм млад, надявам се на още едва-две Олимпиади“, заяви Попов.

"Очакванията са ни високи за всеки един старт. Алберт е подготвен. Видно е, че има сили дори да по-предни класирания. Като цяло сме си поставили за цел класиране в топ 15“, потвърди треньорът Ивайло Борисов.

Алберт Попов: Вярвам в това, което правим, надявам се на още една-две Олимпиади
Снимка: БГНЕС

"Пистата е с добър наклон, което отговаря на карането на Алберт. Надяваме се нещата да се получат добре. Ние сме минали през всичко и сме подготвени“, добави Борисов.

Вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев подчерта, че оценката на централата за представянето на Алберт Попов на Зимните олимпийски игри е много висока. Попов се класира на престижното девето място в слалома в Пекин.

"Това е едно изключително постижение. Трябва да отбележа, че слаломът е най-конкурентният индивидуален спорт и да си девети на Олимпиада е много голям успех“, заяви Бобев.

Алберт Попов: Вярвам в това, което правим, надявам се на още една-две Олимпиади
Снимка: БГНЕС

"Зад този резултат стои малък, но сплотен екип, който полага страхотни усилия, за да може да се конкурираме с големите нации. За България да има представител в топ 10 в слалома на Олимпиада е много, много голям успех. Сигурен съм, че предстоят и по-големи крачки напред. Защо не още този уикенд. Искрено се надяваме, че предстоят още по-сериозни резултати. Само за пример ще кажа, че бюджетът на швейцарската федерация е 30 пъти по-голям от нашия“, коментира още Георги Бобев.

Той добави, че след финалите на Световната купа в края на месеца в България предстоят държавните първенства.

"Очакваме Алберт и още звезди – най-добрите словенци и хървати, които после ще останат на лагер в Банско. Това ще е добра възможност за младите български състезатели да проверят докъде са стигнали. Надяваме се да проведем и слалом при мъжете“, разкри Бобев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    1 0 Отговор
    Поздравления за Алберт и за ръководството на Българската федерация по ски, които осигуряват чудесни условия за тренировки!