12 Май, 2013 20:49 1 427 0

БГ Тренто отново шампион на Италия

  • тренто-
  • пиаченца-
  • стойчев-
  • казийски-
  • тайбрек
БГ Тренто отново шампион на Италия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Радостин Стойчев и Матей Казийски станаха за трети път шампиони на Италия, а Николай Учиков за първи, след като Итас Диатек (Тренто) се наложи с 3:2 (25:23,21:25, 25:22, 19:25, 15:12) Копра Елинор (Пиаченца) на Христо Златанов в решителния пети мач за златните медали. Досега двата тима си бяха разменили по две победи, но финалната среща предложи изключителна драма както за зрителите в залата, така и за тези пред малкия екран. 

Двубоят започна точка за точка, но първото техническо прекъсване дойде в полза на гостите при 8:5. След подновяването равностойното представяне продължи. Сигналът за втората техническа пауза прозвуча при 16:15, като този път авансът бе за домакините. Спорът не бе прекъснат, но Тренто в крайна сметка поведе с 1:0 след 25:23.
 
Във втория сет Пиаченца заигра много силно и води през цялото време. С много стабилно посрещане и атака възпитаниците на Лука Монти изравниха частите на 1:1 след 25:21 точки. Третият гейм също започна отлично за гостите. Но постепенно спорът се завърна на полето и резултатът се движеше точка за точка. При 15:15 пък Радостин Стойчев беше изгонен, тъй като заради спорна точка атакува щаба на съперника. Все пак домакините се оказаха с по-здрави нерви и отново излязоха напред след 25:22.
 
В решителната четвърта част Христо Златанов и съотборниците му показаха характер и въпреки че им заличиха преднина от 5 точки, успяха се наложат с 25:19 и да стигнат до тайбрек. А той започна невероятно за Тренто, който поведе с 6:1. Въпреки това гостите отново демонстрираха здрави нерви и не само че изравниха, но и поведоха със 7:6. Техническата пауза дойде в тяхна полза при 8:7.
 
Драмата продължи и след това. Резултатът се движеше точка за точка. Шампионът продължаваше да бъде неизвестен. В самия край обаче БГ Тренто демонстрира класа и затвори тайбрека с 15:12, с което спечели мача с 3:2, а с това и шампионската титла на Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА