Last news in Fakti

21 Март, 2022 17:30 1 417 4

Тодор Батков смята, че Търговският регистър няма да впише Димитър Бербатов за президент на БФС

  • тодор батков-
  • бфс-
  • димитър бербатов-
  • борислав михайлов

Бившият собственик на Левски призова и спортният министър да не се меси, за да няма реакция от УЕФА

Тодор Батков смята, че Търговският регистър няма да впише Димитър Бербатов за президент на БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов няма да бъде вписан за президент на БФС от Търговския регистър, смята бившият собственик на Левски Тодор Батков, който коментира темата пред Sportal.

БФС е член на УЕФА и ФИФА - там също съществуват правила и тези процеси се следят. Убеден съм, че регистърът ще откаже да впише решенията от конгреса от миналата седмица. Не вярвам дори при обжалване това да има успех“, каза Батков.

Той също така призова спортният министър Радостин Василев да не се намесва пряко в работата на БФС, защото така рискува УЕФА да реагира с тежки санкции срещу българския футбол.

Тодор Батков заяви, че легитимният президент в момента би трябвало да е онзи от 2018 г., защото това е последното решение на конгреса, което не бе обжалвано. С други думи - Борислав Михайлов. Адвокатът припомни, че мандатът на даден президент на БФС е от 4 години, но в настоящата ситуация той би могъл да остане начело поне още 3-4 години с оглед на сложната правна ситуация, в която навлязохме.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сметка

    10 0 Отговор
    без кръчмаря !
  • 2 Тома

    13 2 Отговор
    Батков джибрил нали беше подал оставка и цяла година го нямаше как стана пак президент
  • 3 Боцигол

    11 1 Отговор
    Аре Берба, дано стане голям скандал и да закрият БГ футбол! Некой да изгаси ламБите в БФС !
  • 4 Ха-ха

    12 1 Отговор
    Кой го казва- Казанския специалист.