Last news in Fakti

22 Март, 2022 08:33 2 463 6

Делегат от конгреса на Бербатов: БФС щяха да си направят конгрес, но се изплашиха

  • бфс-
  • конгрес-
  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • борислав михайлов

Хайде да видим как БФС ще изхвърли ЦСКА, защото е много лесно да се правят на мъже срещу аматьорските отбори

Делегат от конгреса на Бербатов: БФС щяха да си направят конгрес, но се изплашиха - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на футзалния Черно море Мания Мартин Балулов, който беше сред делегатите на конгреса в петък, разказа любопитни неща в интервю за Дарик радио и dsport. Той разкри за конкретни атаки на футболния съюз срещу клубовете, за които предварително са знаели, че няма да ги подкрепят. Балулов е категоричен, че в БФС са си гласели провеждането на конгреса на 18-и март, още повече, че никъде "черно на бяло" го няма решението за неговото отменяне. Президентът на Черно море Мания говори и за основната разлика в организационно отношение в провеждането на конгреса в петък и този миналата година.

"Битката продължава. Нещата стават все по-интересни. Ще започна с малко предистория. Септември 2021-а година. Има изявление от страна на БФС в търговския регистър, че ще има изборен конгрес на 18 март 2022-а. На база на тази информация отборите започват да се готвят за конгрес, "да се пазят" от атаките на футболния съюз. Още преди месец , два от БФС започнаха да правят организация да вадят отбори за неплатен членски внос. С нашия отбор историята е следната: Като отбор по футзал винаги ни е казвано, че не дължим членски внос. Въпреки това, ние искахме да си го платим. Отиваш в зоналния съвет и казваш "искам да си платя членския внос. Не може! Плащам си го по банков път и пращам бордеро на Борислав Попов, а той ми казва: „Хубаво, че си платил членски внос, ама не пише за коя година. Плащаш го втори път по банков път, замълчава. Обаждат ти се от футболния съюз, аматьорската лига и ти казват "Хубаво си го платил, но ще ти върнем парите, защото трябва да отидеш в зоналния съвет да си ги внесеш", а от там вече ни върнаха. Отиваш в зоналния съвет, изгонват те и ти казват, че пари няма да вземат. Тоест те се опитаха да атакуват отборите, за които знаеха, че не ги подкрепят още преди конгреса, за да могат да ги извадят от членство във футболния съюз. Много е интересно, след като членският внос е за състезателна година, а не за календарна, как в едната ситуация миналата година бяхме на конгрес допуснати, а сега искат да ни вадят, защото не сме допуснати.

До последно този конгрес беше валиден. Ние чакаме от зоналния съвет да ни дадат документи, а те казаха "Да, във всеки един момент ще ви ги дадем, които вие да попълнете и изпратите за определяне на делегати. В последния момент отказаха да ни дадат такива документи с обяснението, че няма да има конгрес. Ние бяхме принудени да си ги изпратим с обратна разписка с Еконт, имейл до Борислав Попов и т.н., за да не изгубим правото си на глас. Реално решението на Изпълкома, с което те отменят конгреса, го няма никъде черно на бяло. Аз твърдя, че такъв конгрес на 18-и март те не са отменяли и щяха да си го направят. Те платиха залата два дни по 15 000 лева, 30 000 лева залата беше платена. Сутринта, когато ние отидохме в НДК залата беше брандирана с банери на футболния съюз. Конгрес щеше да има. Просто, когато са разбрали, че ние ще отидем там в съседна зала, се изплашиха и не посмяха да дойдат. Просто изчакаха, не ни пуснаха веднага, за да си махнат банерите и плакатите и след това влязохме в зала №3. Те щяха да си направят конгрес с техни си хора и да гласуват. После 4 години не можеш да ги пипнеш. Бяха готови за това нещо. Няма никаква друга логика да платят залата за 30 000 лева и да я брандират. Конференция? За конференция ще наемеш ли такава зала и ще я брандираш ли БФС? И къде са тези хора от конференцията? Защо не ги видяхме? Нямаше никой там. Много ми е любопитно и забавна да гледам как в медиите хора от Изпълкома и такива, които вземат заплата от футболния съюз, постоянно плюят и заплашват, както на тях им е угодно. И това само и само да обезсмислят нашия конгрес и нашия труд. А ние просто се явихме на конгреса, обявен от футболния съюз. И той не е отменен. първо не е отменен в срок, защото го направиха две седмици преди него. И второ-не е отменен официално. Няма никъде документ. Ние бяхме длъжни да отидем на конгреса, а това че футболният съюз не се яви, не е наш проблем. Ние бяхме так, а тях ги нямаше", разказва Мартин Балулов.

Делегат от конгреса на Бербатов: БФС щяха да си направят конгрес, но се изплашиха

На въпроса дали очаква в зависимост от становището на УЕФА въпросните 76 отбора, които се явиха на Конгреса в петък, да бъдат изключени като членове на футболната централа на предстоящо извънредно заседание на Изпълкома, Балулов отговори:

"Това ще е върха на наглостта. При положение, че ние стояхме един до друг с Филип Филипов-представителят на ЦСКА, много ми е интересно как ще изкарат точно ЦСКА по средата на първенството от А група... Те не, че не могат. Могат да го направят, но ще ми бъде забавно на другия ден пред сградата на футболния съюз колко фенове на ЦСКА ще има, и какъв отзвук ще има. Защото е много лесно да се правят на мъже срещу аматьорските отбори. Хайде да видим как ще извадят ЦСКА. Като изваждаме Черно море Мания, ще извадим и ЦСКА, ама няма да го направят, защото са страхливци...

Интересно и смешно беше положението с Борислав Попов, който вика 112 и дойдоха полицаите. Чудеха се какво да кажат. Бил ги е излъгал - влизане с взлом. Ние, 150 човека ще влезем с взлом посред бял ден в зала 3 на НДК. Както и да е. Дойдоха полицаите, посмяха се и си тръгнаха. Но беше забавно да гледаме Попов как стои на вратата и казва "Не ме пускат да вляза". Чакай сега...ние всички отбори влязохме през единия вход на залата. Другият вход е заключен и то от него. Ключовете са му в джоба. И то обяснява "Не ме пускат". Ами извади ключа от джоба си , отвори, влез, седни... Няма никакъв проблем. Слушай малко, води си записки и като ти е скучно излез. Какво означава "бях там, ама не бях допуснат"? Това са цирково и номера, които само показват гузното и страхливото им в момента поведение. Щели да вадят отбори...Нали ти е ясно, че тези отбори, които бяхме там, сме реални такива. Тепърва ще видиш колко не реални и измислени отбори, които са играли преди 4 години, ще се появят и техният глас ще затвърди владичеството на господата в момента във футболния съюз".

Запитан дали вижда много разлики, чисто организационно в този конгрес и предходния, Балулов отговори така:

" Екипът от юристи, които организираха конгреса, се беше подготвил перфектно. Всичко беше по буквата на закона... От друга страна много добре знаеш преди как се брояха гласове, как се провеждаше гласуването, как се гледаха бюлетини. Ще ти дам един пример, който ми се запази в главата. Колко беше трудно на предния конгрес между Бербатов и Михайлов да излиза един човек, да отвори бюлетината и пред всички на висок глас да казва: Бербатов, Михайлов? Не казва кой отбор е пуснал бюлетината, а просто за кого е гласувано. И когато човек отсреща слуша и си води записки, той си казва: "ОК, 200 за този, 200 за онзи". Защо не го правиха така там? Сега тук беше така. Човекът отваря бюлетината и казва: "Не гласувал за никой, гласувал за Бербатов" . А там беше...5 човека стоят, Страхил димчев пази, за да не се вижда и всеки си брои неговите неща. Както работата трябваше там да отиде на балотаж, балотаж, ако беше истинско броенето тогава, щеше да отиде с 50 гласа за Бербатов. А те дори избягаха и от балотажа, защото ги достраша, видяха за какво става въпрос"


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохохо

    5 5 Отговор
    Ааа, това е нова федерация по ФУТЗАЛ.

    Коментиран от #3

  • 2 Величко

    4 4 Отговор
    И на тези 76 клуба ли давахте пари в тоалетните да гласуват за вас или те ще си ги вземат по-късно?

    Коментиран от #4

  • 3 Перукан

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хохохо":

    Това е действителноста, която иска - не искаш е такава! Футбол няма и няма да има заради амбициите на една шайка да управляват БФС до живот!
  • 4 Варна

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Величко":

    Все едно ГЕРБ защитава БокУ, пропагандата на всички фронтове е еднаква и при сектата Герб и на Перукан

    Коментиран от #5

  • 5 Тодор Живков

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Сектата е видна плаща се на медиите да величаят един предател без ден стаж извън игрището, който се е заобиколил само от свитата на Г Ганчев. А изпълкома му е потресаващ това явно е Б-Ф-С на Литекс-София. Затова и на манекена не му пука че са го избрали 76 клуба от 670. И то с бюлетина с едно име йато при ТодорЖивков.
  • 6 Next

    3 1 Отговор
    бъфъсъ-мафия, перукан-пропаднал пийняк, венци-плешака лъжец, домуса-мазен позьор, а всички заедно са крадлива шайка, мародери, рекетьори. Казах!