Last news in Fakti

22 Март, 2022 12:45 1 517 0

Луис ван Гаал: Смехотворно е, че ще играем в страна, в която, както казва ФИФА, ще развиваме футбола

  • луис ван гаал-
  • нидерландия-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • футбол

Всичко е за пари и с комерсиална цел

Луис ван Гаал: Смехотворно е, че ще играем в страна, в която, както казва ФИФА, ще развиваме футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи като смехотворно провеждането на световното първенство по футбол в Катар тази година.

Жребият за Мондиала ще бъде изтеглен на 1 април, а турнирът ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. Още от избора на малката персийска страна за домакин обаче ФИФА е подложена на постоянни критики за решението си и многократно е призовавана от различни лица и организации да промени решението си.

"Смехотворно е, че ще играем в страна, в която, както казва ФИФА, ще развиваме футбола. И те правят това, като организират турнир от такъв мащаб там. Всичко е за пари и с комерсиална цел. Това е важното за ФИФА", каза Ван Гаал.

Изборът на Катар от страна на ФИФА е посочван многократно като корупционен, но световната централна упорито отрича тези твърдения. Освен това страната е постоянно критикувана за неспазване на човешките права, както и за експлоатация на работниците, строили стадионите.

"Защо мислите аз не съм в някоя от комисиите на ФИФА с моята експертиза? Защото аз винаги съм бил против подобни избори. Те не са правилни", добави 70-годишният специалист.

В събота Нидерландия приема Дания в контрола в Амстердам, а три дни по-късно "лалетата" ще приемат и Германия в друга приятелска среща.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА