Last news in Fakti

22 Март, 2022 15:30 1 394 0

18 от 20-те най-скъпоплатени играчи в Лига 1 играят в ПСЖ

  • псж-
  • монако

Единствено двама от Монако се вписват в сред богаташите от шампионата

18 от 20-те най-скъпоплатени играчи в Лига 1 играят в ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Отдавна е известно, че ПСЖ е един от клубовете, в който се раздават най-сериозни пари за трансфери и заплати, но фактът, че почти всички от топ 20 във френската Лига 1 по възнаграждение са именно част от „парижани“, повдига някои въпроси за представянето им.

Авторитетното издание L'Equipe публикува списък с месечните заплати в шампионата, а там виждаме, че 18 от най-добре печелещите 20 футболисти са от Пари Сент Жермен.

Лидер в списъка е бразилецът Неймар с €4,083 млн., което е малко изненадващо, защото спекулациите определяха Лионел Меси за №1 по този показател. Оказва се обаче, че аржентинецът е втори с €3,375 млн., следван от Килиан Мбапе с €2,22 млн.

Единствено Уисам Бен Йеден и Франсеск Фабрегас от Монако попадат в „златния“ списък съответно с по €650 хил. и €600 хил. на месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА