Last news in Fakti

24 Март, 2022 18:30 1 027 0

Две азиатски държави гарантираха местата си на Мондиала

  • япония-
  • саудитска арабия-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Колоритът в Катар изглежда вече е гарантиран

Две азиатски държави гарантираха местата си на Мондиала - 1
Снимка: БГНЕС

Япония и Саудитска Арабия успяха да се класират за Световните финали по футбол в Катар, с което зарадваха мнозина от неутралните запалянковци, защото така се гарантира присъствието на два от най-колоритните тимове в най-големия международен форум.

„Самураите“ триумфираха в последния си мач над Австралия с 0:2, като така си гарантираха едно от първите две места в групата.

Саудитите пък се възползваха именно от този резултат и вече „кенгурата“ нямат шанс, за да ги застигнат в подреждането.

Третото място в квалификационната им група дава право на участие на бараж с отбор от зона „Океания“. Австралийците също са непоклатими там и вече трябва да мислят именно за последната пресявка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА